Florin Cîţu anunţă revenire economiei României. În trimestrul 3 economia a crescut cu 5,6%

Economia a crescut cu 5,6% în trimestrul III, iar datele oficiale arată o revenire în V a economiei, a anunţat ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu.

RomaniaTV.net
13 nov. 2020, 11:44
Florin Cîţu anunţă revenire economiei României. În trimestrul 3 economia a crescut cu 5,6%
Florin Cîţu dă vina pe creşterea pensiilor şi dublarea alocaţiilor pentru prognoza îngrijorătoare a Comisiei Europene. "Nu putem să cedăm şantajului PSD. A făcut numai nenorociri pentru România"

Florin Cîţu anunţă revenire economiei României după ce INS a anunţat că Produsul Intern Brut al României a crescut cu 5,6% în trimestrul 3.

Date oficiale – revenire în V a economiei! În trimestrul III economia a crescut cu 5,6%. Am spus din primul moment că economia îşi revine din trimestrul III şi acum datele confirmă. Astăzi avem confirmarea că Guvernul PNL a administrat foarte bine economia în cea mai dificilă perioadă din ultima sută de ani. Rezultatele ar fi fost mult mai bune dacă nu exista majoritatea toxică PSD-istă în Parlamentul României. Mulţumim tuturor românilor pentru că am fost o echipă în acest an dificil. Nu ne oprim aici. 2021 o să fie un an foarte bun pentru români, cu o guvernare de dreapta, liberală„, a scris Florin Cîţu pe Facebook.

Florin Cîţu anunţă revenire în V a economiei României.

„Venitul mediu net în România a crescut faţă de anul trecut .cu 7,8%, asta într-o perioadă de criză. Mă refer la septembrie 2020 raportat la septembrie 2019. În august era 7,6 creşterea, trendul se menţine şi pe luna septembrie. Rata inflaţiei a continuat să scadă şi a scăzut în aproape fiecare lună din acest an şi am ajuns la un nivel al inflaţiei care este cel mai mic din septembrie 2017 până acum”, a spus Florin Cîţu în şedinţa de Guvern de joi.

Potrivit ministrului de Finanţe, anul acesta preţurile au continuat să scadă.

„Dacă punem în comparaţie venitul net cu creşterea cu 7,8%, vedem o creştere a puterii de cumpărare medie cu 5 puncte procentuale anul acesta. Inflaţia este 2,1% anualizată”, a mai spus Cîţu.

Citeşte şi: Florin Cîţu: „Veşti foarte bune din economie!”. INS: Producţia industrială a SCĂZUT în primele nouă luni cu 12%

INS: România a înregistrat o creştere economică de 5,6% în trimestrul 3, comparativ cu trimestrul anterior

Produsul Intern Brut al României a crescut cu 5,6% în trimestrul 3, pe seria ajustată sezonier, comparativ cu trimestrul anterior, potrivit datelor semnal anunţate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

„În trimestrul III 2020, comparativ cu trimestrul anterior, Produsul Intern Brut a crescut cu 5,6%. Faţă de acelaşi trimestru din anul 2019 Produsul Intern Brut a înregistrat o scădere cu 6%. În perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2020, comparativ cu perioada corespunzătoare din anul 2019, Produsul Intern Brut a scăzut cu 4,6%”, arată  INS, citat de news.ro.

Citeşte şi: Florin Cîţu: Am eliminat taxe şi nu vom creşte taxe. Soluţia liberală înseamnă taxe mici, puţine pe care le plăteşte toată lumea

Faţă de acelaşi trimestru din anul 2019, Produsul Intern Brut a înregistrat o scădere cu 6%.

În perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2020, faţă de aceeaşi perioadă din anul 2019, PIB a scăzut cu 5,1%.


loading...
Partenerii noștri