Klaus Iohannis, EŞEC major în Galaţi: Dintre cele 23 de localităţi cu primari ACL, a câştigat doar în 4

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Candidatul Alianţei Creştin Liberale (ACL) la preşedinţia României, Klaus Iohannis, a câştigat alegerile în numai patru localităţi din judeţul Galaţi dintre cele 23 cu primari ai Partidului Naţional Liberal (PNL) şi ai Partidului Democrat Liberal (PDL).

06 nov. 2014, 14:32
Klaus Iohannis, EŞEC major în Galaţi: Dintre cele 23 de localităţi cu primari ACL, a câştigat doar în 4

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Potrivit rezultatelor electorale din judeţul Galaţi, localităţile unde a câştigat Klaus Iohannis sunt Oancea, Lieşti şi Barcea, toate cu primari PNL şi Matca cu primar PDL. În celelalte 16 localităţi cu primari liberali şi trei cu primari PDL, alegerile au fost câştigate de Victor Ponta, scrie Agerpres..

Iohannis a pierdut neaşteptat în municipiul Tecuci, unde primarul liberal Daniel Gerhard Ţuchel a organizat mitingul electoral cu participarea întregii conduceri a ACL. Aici Ponta a avut cu 2.615 voturi mai multe decât candidatul ACL.

CITEŞTE ŞI ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Klaus Iohannis: Crin Antonescu mă susţine şi mă votează

Iohannis a avut 84 de voturi mai puţin decât Ponta şi în comuna Ţepu, unde primar este soţia lui Daniel Gerhard Ţuchel.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. În municipiul Galaţi, unde primarul Marius Stan a trecut de la PNL la Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR), Victor Ponta a fost votat de 50.266 de cetăţeni, iar Klaus Iohannis de doar 32.280.

Rezultatele alegerilor prezidenţiale din judeţul Galaţi atestă faptul că dintre cele 65 de primării, doar în patru a câştigat candidatul ACL Klaus Iohannis, în restul de 61 de unităţi administrativ-teritoriale câştigând candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta.

Victor Ponta a câştigat alegerile prezidenţiale din judeţul Galaţi cu 122.426 de voturi, respectiv 48,11%, urmat de Klaus Iohannis cu 63.543 de voturi, 24,97%.