Klaus Iohannis explică absenţa medaliatului olimpic Gabriel Sîncrăian de la PREMIERE

Klaus Iohannis a afirmat că aşteaptă un verdict clar în cazul halterofilului Gabriel Sîncrăian, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Rio, asupra căruia există o suspiciune de dopaj, şeful statului făcând în acest caz o paralelă cu parlamentarii penali.

28 sept. 2016, 11:57
Klaus Iohannis explică absenţa medaliatului olimpic Gabriel Sîncrăian de la PREMIERE

Klaus Iohannis a motivat că halterofilul Gabriel Sîncrăian, medaliat cu bronz la Rio, a lipsit din lotul celor decoraţi marţi la Palatul Cotroceni deoarece există o suspiciune privind un test antidoping.

„Aşteptăm un verdict clar în privinţa lui. Când va exista o decizie finală în acest caz, care să infirme acuzaţiile, îl voi invita şi pe el la Cotroceni”, a spus Iohannis.

Confuzie în privinţa presupusului dopaj al halterofilului Sîncrăian. COSR şi Federaţia n-au primit nicio informare

Şeful statului a arătat că în acest caz poate fi făcută o paralelă cu parlamentarii penali.

„Cumva, în mod foarte interesant, aici putem să tragem un pic o paralelă cu parlamentarii penali, pe care din păcate îi avem în număr însemnat. Este acelaşi lucru şi trebuie să repet: sunt politicieni care se fac că nu înţeleg de ce o persoană care este urmărită penal sau judecată sau condamnată nu trebuie să fie pe lista partidului pentru alegerile parlamentare. Nimeni nu este vinovat până nu este condamnat definitiv, dar pentru politicieni se aplică şi alte norme. Este alesul poporului. El nu trebuie să fie doar o persoană care merge acolo şi ridică mâna în numele partidului. Un parlamentar trebuie să reprezinte un etalon moral. Or, o persoană care are dosar penal sau condamnare penală cum să reprezinte un etalon moral? De aceea susţin că o persoană care are astfel de probleme, indiferent dacă este vinovată sau nu, trebuie să se abţină să intre în viaţa politică, până când se clarifică această chestiune”, a spus Iohannis.