Klaus Iohannis, CONSULTĂRI prin TELECONFERINŢĂ cu partidele în vederea desemnării unui nou premier

Klaus Iohannis face CONSULTĂRI prin TELECONFERINŢĂ cu partidele în vederea desemnării unui nou premier. Decizia vine ca urmare a faptului că liderii PNL şi senatorii liberali au intrat în izolare la domiciliu după ce senator Vergil Chiţac a fost confirmat pozitiv cu coronavirus. 

RomaniaTV.net
13 mart. 2020, 09:33

Preşedintele Klaus Iohannis se consultă, vineri, cu partidele şi formaţiunile parlamentare în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru, după ce Florin Cîţu şi-a depus mandatul de premier desemnat. Cu două ore înaintea consultărilor de la Cotroceni, premierul interimar Ludovic Orban a anunţat că atât el cât şi toţi membrii conducerii liberale se vor izola la domiciliu, iar toţi senatorii din grupul senatorial au obligaţia să se izoleze având în vedere că senatorul liberal Virgil Chiţac a fost diagnosticat cu coronavirus. 

În aceste condiţii s-a decis ca preşedintele Klaus Iohannis sa facă consultările prin teleconferinta.

„Având în vedere situația actuală, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a decis să facă consultările cu partidele parlamentare, în vederea desemnării candidatului pentru funcția de Prim-ministru, prin sistem de teleconferință”, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Conform programului anunţat de Administraţia prezidenţial, consultările încep cu liberalii de la ora 13. Vor urma de la ora 13,30 PSD, de la ora 14,00 USR, de la ora 14,30 UDMR, de la ora 15,00 PMP, de la ora 15,30 ALDE, de la ora 16,00 grupul parlamentar Pro Europa şi de la ora 16,30 grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.

După consultări, preşedintele Klaus Iohannis este aşteptat să anunţe noua propunere de premier.

Citeşte şi: Florin Cîţu: „Nu am vrut să fiu votat de PSD. Să aud că strigă Olguţa după mine: Votul meu te-a făcut premier!”

Florin Cîţu şi-a depus mandatul de premier desemnat joi, înainte de şedinţa plenului reunit al Parlamentului în care urma să aibă loc votul de învestire a Cabinetului său.

Florin Cîţu a declarat vineri că a luat această decizie pentru că nu a vrut „compromisul cu PSD”. El a explicat că nu a vrut să ajungă premier prin voturile unor parlamentari PSD, precum Olguța Vasilescu, Marcel Ciolacu, Florin Iordache.

”Se fac multe compromisuri în politică, dar eu nu pot trece pste acest compromis. Gândul că m-ar fi votat Olguţa Vasilescu, Iordache, Ciolacu m-a făcut să iau această decizie”, a declarat Cîţu.