Klaus Iohannis: Şî eu sunt alături de protestatari

Publicat: Vineri, 15 Martie 2019 10:44 // Actualizat: Vineri, 15 Martie 2019 13:12 // Sursa: romaniatv.net

Președintele Klaus Iohannis a anunţat vineri că este alături de protestul de la ora 15.00, dedicat construirii de autostrăzi în România. "Vreau să știe protestatarii că sunt alături de ei #șîeu!", a declarat Klaus Iohannis.

Foto: presidency.ro

Klaus Iohannis a anuţat vineri că este alături de protestul #şîeu, împotriva lipsei de autostrăzi în România.

"În legătură cu protestul care se desfășoară astăzi la ora 15:00, un protest pentru autostrăzi, vreau să știe protestatarii că sunt alături de ei #șîeu!", a declarat Klaus Iohannis.

_______

Klaus Iohannis, declaraţii legate de legea bugetului şi pensii:

PSD a picat și ultimul test al responsabilității.

Legea Bugetului de stat, pe care am retrimis-o Parlamentului pentru corectarea gravelor erori din conținutul său, a ajuns la promulgare neschimbată. O zi, o singură zi, atât a alocat PSD, în Parlament, pentru reexaminarea unui proiect atât de important pentru țară.

Este nu doar o crasă lipsă de seriozitate, este de-a dreptul rea-voință refuzul PSD de a repara un buget care, în mod evident, va genera efecte negative în economie, resimțite, din păcate, de cetățeni.

Mi-aș fi dorit să promulg un buget bun pentru România și pentru români. Nu a fost să fie! Dintr-o logică exclusiv politicianistă, PSD nu a ținut cont de nimic și a mers mai departe cu bugetul rușinii naționale!

Când nici în acest an nu vom avea spitale și autostrăzi, dar vom avea prețuri majorate, noi taxe și impozite, deficite și dezechilibre economice, adevărul nu va mai putea fi contestat: PSD este singurul vinovat pentru întârzierea progresului României!

Degeaba încearcă PSD să găsească țapi ispășitori, când de fapt bugetul a fost întârziat excesiv doar pentru că Guvernul l-a aprobat și l-a trimis Parlamentului pentru dezbateri cu o întârziere de 3 luni față de termenul prevăzut de lege. 

Majoritatea pesedistă, interesată mai degrabă de cumetrii politice și de lupta împotriva justiției, demonstrează o lipsă gravă de responsabilitate în ceea ce privește finanțele publice și situația economică a României.

Exemplul Ordonanței 114 ne arată că această guvernare este toxică pentru stabilitatea economică și financiară a României și pentru bunăstarea populației în același timp, populație care suportă în fiecare zi costurile finale ale incompetenței și imposturii PSD.

Experimentele unor așa-ziși vizionari din PSD amenință viitorul unor sectoare economice vitale pentru România. Au făcut un buget care să dea frumos pe hârtie, dar care este bazat pe promisiunea că la rectificarea bugetară se vor astupa anumite găuri.

Sunt invocate cu cinism, în discursuri populiste, categoriile cele mai vulnerabile, însă deciziile politice arată că PSD nu este deloc interesat de ceea ce se întâmplă cu acești oameni.

În legătură cu pensiile, constat că la Guvern se trăiește de-a dreptul într-o lume paralelă.

Nu, doamnă prim-ministru, nu ați mărit nimic anticipat! Încetați să-i mai amăgiți pe români și citiți propriul dumneavoastră program de guvernare! Da, acela din scoarță în scoarță! Acolo scrie clar că, în 2018, punctul de pensie va fi 1.100 lei, iar în 2019, și da, suntem în 2019, va fi 1.265 lei. 

Știți cât este punctul de pensie acum? Nu, nu este 1.265 lei, așa cum ați promis și cum scrie în programul dumneavoastră de guvernare! Este 1.100 lei. Abia în septembrie, cu creșterea pe care ați promis-o și pe care, sincer nu știm dacă o veți respecta, va crește la ce ați promis pentru tot anul, 1.265 lei.

Deci, pentru anul 2019, creșterea pensiilor este doar la un sfert din ceea ce ați promis și doar pe ultimul trimestru.

Iar ceea ce numiți dumneavoastră creșteri anticipate reprezintă doar o acordare întârziată a drepturilor care au fost promise și se cuvin pensionarilor! Acesta este adevărul cu pensiile promise și mărite!

Întotdeauna alții, nu PSD, sunt de vină pentru starea educației, pentru situația din sănătate, pentru problemele bugetelor locale, pentru întârzierea majorării alocațiilor copiilor și pentru drepturile încălcate ale pensionarilor. Doamne ferește, nu PSD, ca și cum nu ar fi PSD la guvernare!

În realitate, toată guvernarea pesedistă din ultimii 2 ani este o mare gaură neagră pentru economia românească și pentru societatea românească. Sau, mai simplu spus, guvernarea PSD a eșuat!

Iar în legătură cu protestul care se desfășoară astăzi la ora 15:00, un protest pentru autostrăzi, vreau să știe protestatarii că sunt alături de ei #șîeu!

loading...
5 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Administraţia Prezidenţială Klaus Iohannis
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
15 mar 15:03
Răspunde | Votează email 0 email
barabula
"Vreau să știe protestatarii că sunt alături de ei #șîeu!" Pai eu zic, ca daca nu au autorizatie, sa se puna furtunul cu apa pe ei, iar cel geaca rosie, sa fie un pic "gazat" dupa cum spuneau jivinele care vor haos!!!!!
15 mar 14:41
Răspunde | Votează email 0 email
Cojocaru
De ce azi 15.MAR.2019 Iohanis nu este la un PROTEST impotriva la ce se petrece acum in Covasna si Harghita?
15 mar 13:18
Răspunde | Votează email 0 email
Mariana Lucaci
Iohannis din ce in ce mai ridicol. Este la putere si protesteaza impotriva propriei nulitati. Pai sa plece daca nu a facut nimic pana acum. Nu a incurajat nimic bun in tara al carui presedinte este
15 mar 12:26
Răspunde | Votează email 0 email
un oarecare
Ne spune ceva despre casa luata cu acte false?
15 mar 12:24
Răspunde | Votează email 0 email
un roman oarecare
Cine se mai uita la asta?
1
EUR
4.7260
RON
23 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H