Klaus Iohannis, fără Carmen Iohannis la Festivalul George Enescu

Preşedintele a transmis un mesaj pe Twitter după ce a asistat la un concert susţinut de dirijorul Cristian Măcelaru şi Orchestra Naţională a Franţei.

15 sept. 2021, 07:26

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi seară, după ce a participat la un concert susţinut de dirijorul Cristian Măcelaru şi Orchestra Naţională a Franţei, că Festivalul Internaţional George Enescu ”este o sărbătoare a muzicii şi o bucurie a reîntâlnirii cu cele mai prestigioase orchestre şi dirijori renumiţi”

Licitația ”George Enescu”, dincolo de controverse și acuzații. Cezar Florea: ”Noi suntem de partea culturii, nu încercăm să facem altceva decât să protejăm”

”Festivalul Internaţional George Enescu este o sărbătoare a muzicii şi o bucurie a reîntâlnirii cu cele mai prestigioase orchestre şi dirijori renumiţi. În această seară, dirijorul @CristiMacelaru şi Orchestra Naţională a Franţei au adus un omagiu vibrant operei lui George Enescu”, a scris, marţi seară, Klaus Iohannis pe Twitter.
Măcelaru, în prezent în al doilea sezon al său ca dirijor principal al Orchestrei Simfonice de Radio a Germaniei de Vest, este una dintre vedetele în ascensiune ale lumii dirijorale.

Muzeul George Enescu va fi restaurat. Cât va plăti Ministerul Culturii

Numit director muzical al Orchestrei Naţionale a Franţei din Paris începând cu septembrie 2021, a început de fapt acest rol cu un an mai devreme, efectiv la 1 septembrie 2020. În ianuarie 2020, Cristian Măcelaru a primit primul său Premiu Grammy pentru dirijarea înregistrării sub egida Decca Classics a Concertului pentru vioară de Wynton Marsalis cu Nicola Benedetti şi Orchestra Philadelphia.

Mezzosoprana Joyce DiDonato, câştigătoare a mai multe premii Grammy şi a Premiului Olivier 2018 pentru realizări remarcabile în Operă, considerată „probabil cea mai puternică solistă din generaţia sa”, a interpretat marţi un repertoriu baroc la Ateneul Român, de la ora 16.30, împreună cu ansamblul Il Pomo d’Oro. Ei vor interpreta arii semnate de Rossi, Monteverdi, Cesti, Merula, Handel şi Rameau.

Programul şi detaliile pot fi consultate pe site-ul festivalului.