Muzeul George Enescu va fi restaurat. Cât va plăti Ministerul Culturii

Muzeul George Enescu va fi restaurat. Casa Memorială de pe Calea Victoriei, unde a locuit marele compozitor, urmează să treacă printr-un amplu proces de consolidare. Scopul final este ca ansamblul să-și recapete strălucirea și titlu de unul dintre cele mai impunătoare palate din Bucureşti.

10 aug. 2021, 17:57
Muzeul George Enescu va fi restaurat. Cât va plăti Ministerul Culturii
Muzeul George Enescu va fi restaurat

Muzeul George Enescu va fi restaurat. Lucrările vor intra în execuție în cea mai scurtă vreme, contractul fiind atribuit recent. Din trei ofertanți, Ministerul Culturii, în calitate de autoritate contractantă, a atribuit contractul firmei Eldiclau SRL din Craiova, prin licitație deschisă, contractul ce prevede restaurarea monumentului istoric.

Citeşte şi: Document oficial! Inspectoratul de Stat în Construcţii şi Primăria Capitalei confirmă că Maricel Păcuraru a măcelărit o clădire dintr-o zonă protejată FĂRĂ AUTORIZAŢIE! Mogulul media riscă puşcăria!

Muzeul George Enescu va fi restaurat

Criteriul de atribuire a fost ”cel mai bun raport calitate-preț”, prețul contractului având o pondere de 60%. Valoarea contractului este de 5.551.211 euro, fără TVA, față de de valoarea estimată pentru lucrările la acest obiectiv care a fost de 6.328.884 euro, potrivit Arenaconstruct.ro.

Finanțarea obiectivului va fi realizată dintr-un împrumut acordat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Clădirile vor fi supuse, pe lângă un amplu proces de cercetare și analizare și unei restaurări și refaceri extensive a componentelor și detaliilor arhitecturale. Astfel, monumentul istoric și de arhitectură, de valoare națională și universală, își va recapăta titlul de una dintre cele mai frumoase construcții ale Bucureștiului.

Avionul lui Ceaușescu, donat de un american Muzeului Aviației Române

Singurul avion de pasageri construit în România – ROMBAC 1-11, folosit pentru zborurile oficiale ale lui Nicolae Ceaușescu, a fost donat în această dimineață, miercuri, 28 iulie, Muzeului Național al Aviației Române.

Prin actul de donație, adjudecatarul își exprimă intenția de a conserva piesa istorică, de a o alătura modelelor iconice care au jucat un rol important în istoria lumii, dând posibilitatea intrării în familia valorilor tehnice recunoscute pentru industria aeronautică.

Brian Hyndman a dat 120.000 de euro pentru avion, în luna mai a acestui an, în cadrul Licitației de Eleganță, la un eveniment organizat de Casa de Licitații A10 by Artmark, care a oferit platforma de licitație și suport logistic pentru adjudecarea aeronavei ROMBAC 1-11.

ROMBAC 1-11 sau Rombac One-Eleven a fost primul avion de pasageri cu reacție produs în România. Aeronava a fost construită la Întreprinderea de Avioane București, după licența avionului englez mediu curier BAC 1-11, produs între anii 1963-1982 de compania British Aircraft Corporation.

Aparatul are o lungime de 32,6 metri și o anvergură de 28,5 metri și poate transporta 119 pasageri. Propulsia este asigurată de două turboventilatoare cu dublu flux Rolls-Royce, care generează o forță de împingere de 6.000 kgf. Aeronava poate atinge o viteză maximă de 870 km/h și are o autonomie de 3.500 km.