Klaus Iohannis: „Folosirea energiei şi a alimentelor ca armă sau a propagandei trebuie contracarate”

Şeful statului participă la Forumul pentru Pace de la Paris, care are loc în perioada 11-12 noiembrie 2022. Iohannis ia parte la panelul intitulat „Prezent şi viitor – gestionarea efectelor crizei multiple asupra populaţiei”.

11 nov. 2022, 14:12
Klaus Iohannis: „Folosirea energiei şi a alimentelor ca armă sau a propagandei trebuie contracarate”

Klaus Iohannis a vorbit despre invazia Rusiei în Ucraina. „Invazia Rusiei împotriva Ucrainei a acţionat ca un accelerator al unui proces distructiv, care face şi mai clar faptul că folosirea ca armă a energiei, a hranei şi propagandei trebuie contracarate cu un efort internaţional coordonat”, afirmă Klaus Iohannis, la Forumul pentru Pace de la Paris.

VIDEO Rachetele de mare precizie Excalibur, livrate Ucrainei de SUA, fac ravagii în rândurile armatei ruseşti

Klaus Iohannis: Folosirea energiei şi a alimentelor ca armă sau a propagandei trebuie contracarate printr-un efort internaţional coordonat

Preşedintele Klaus Iohannis participă, vineri şi sâmbătă, la Forumul pentru Pace de la Paris care se desfăşoară la Palatul Brongniart. Şeful statului a precizat, în contextul războiul dus de Rusia împotriva Ucrainei, că „folosirea energiei şi a alimentelor ca armă sau a propagandei trebuie contracarate printr-un efort internaţional coordonat”.

„Este important să subliniem că invazia Rusiei împotriva Ucrainei a acţionat ca un accelerator al unui proces distructiv, care face şi mai clar faptul că folosirea ca armă a energiei, a hranei şi folosirea propagandei trebuie contracarate cu un efort internaţional coordonat”, a scris Klaus Iohannis, vineri pe Twitter.

Război în Ucraina, a început contraofensiva. Armata lui Zelenski, victorii în Doneţk şi Lugansk. Mercenarii grupului Wagner, măcelăriţi!

Şeful statului a adăugat că „un prim pas – şi cel mai important – în găsirea răspunsurilor la criza actuală îl reprezintă un dialog deschis privind politicile sustenabile pentru cetăţenii noştri”. „O direcţie relevantă să investim mai mult în consolidarea rezilienţei societăţilor noastre în coordonare cu aliaţii şi partenerii noştri cu care împărtăşim aceleaşi valori”, a mai spus Iohannis.