VIDEO Rachetele de mare precizie Excalibur, livrate Ucrainei de SUA, fac ravagii în rândurile armatei ruseşti

Pe rețelele de socializare au început să apară primele înregistrări video cu retragerea trupelor rusești din Herson, unii soldați filmând mesaje de adio față de oraș, în timp ce altele arată echipamente lăsate în urmă de militarii Moscovei și efectele loviturilor cu sistemele HIMARS şi rachete Excalibur.

11 nov. 2022, 11:17
VIDEO Rachetele de mare precizie Excalibur, livrate Ucrainei de SUA, fac ravagii în rândurile armatei ruseşti

Excalibur este o armă foarte precisă ghidată din satelit, folosită pentru prima dată în Irak, în 2017. Capabilă să lovească o ţintă la peste 40 de kilometri distanţă, are cu o marjă de eroare minimă de 2 metri, conform caracteristicilor tehnico-tactice).

Rachetele de mare precizie, dar şi sistemele HIMARS şi lansatoarele Javelin au ajutat enorm Ucraina, care a reuşit cu ajutorul acestor arme să ţină piept invaziei ruseşti şi chiar să elibereze Herson, una dintre provinciile anexate de Federaţia Rusă după referendumuri organizate de Kremlin.

Lupte crâncene se dau şi în Bahmut şi Soledar din regiunea Donbas, a anunțat guvernul ucrainean. Soldații ruși încearcă să avanseze, dar trupele ucrainene resping atacurile, susține un oficial de la Kiev.

Forţele ruse vizează în prezent infrastructura energetică a Ucrainei. Au fost lovite numeroase centrale electrice, iar întreruperi de curent se produc zilnic.

Curentul electric a fost întrerupt miercuri o perioadă de timp în regiunea Kiev ca măsură de precauţie, a declarat compania energetică Ukrenerho.

Citeşte şi: Povestea cutremurătoare a băiețelului de cinci ani rămas orfan după atacurile rușilor. Nikita s-a trezit prins sub cadavrele familiei, fiind singurul supraviețuitor