Klaus Iohannis: Guvernul să găsească urgenţă soluţii astfel încât toţi românii să poată vota astăzi! UPDATE

Preşedintele Klaus Iohannis cere guvernului să ia măsuri astfel încât să poată vota toţi românii. Mesajul preşedintelui vine în urma a tot mai numeroase sesizări privind cozi imense la secţii de vot, în special în străinătate.

RomaniaTV.net
26 mai 2019, 13:06
Klaus Iohannis: Guvernul să găsească urgenţă soluţii astfel încât toţi românii să poată vota astăzi! UPDATE

UPDATE Preşedintele Iohannis a transmis şi un comunicat în care solicită guvernului şi Biroului Electoral Central să ia măsuri pentru a permite românilor care stau la cozi să voteze, inclusiv prin prelungirea programului de vot.

„Președintele Klaus Iohannis, consideră că este inadmisibil ca, din cauza incompetenței actualei guvernări și a intenției vădite de a bloca cetățenii să voteze, foarte mulți români din Diaspora să nu își poată exercita dreptul la vot. Modul dezastruos în care autoritățile au gestionat procesul electoral în secțiile de votare de peste hotare atrage riscul ca numeroși cetățeni din Diaspora să fie în imposibilitatea de a-și exprima opțiunea până la ora 21:00, când se închid oficial urnele.

Președintele României atenționează că buna organizare a desfășurării alegerilor și respectarea dreptului constituțional de vot constituie obligații legale ale autorităților române responsabile.

În acest sens, Președintele Klaus Iohannis solicită Guvernului României și Biroului Electoral Central să identifice de urgență măsurile care se impun pentru a le permite tuturor românilor să își exercite dreptul fundamental de a vota.

Președintele României cere autorităților să dea dovadă de maximă responsabilitate și să asigure toate condițiile, inclusiv prelungirea programului de vot după ora 21:00, astfel încât cetățenii români care așteaptă în fața secțiilor să poată vota”, se arată în comunicatul Preşedinţiei.

______

„Dragi români, oriunde ați vota, în orice oraș al lumii sau în orice sat din România, nimeni nu vă poate bloca dreptul la vot! Vă rog, nu vă pierdeți răbdarea, nu renunțați la votul dumneavoastră din cauza unui guvern incompetent, care vă obligă să stați la cozi uriașe pentru a vă exercita un drept constituțional. Vă mulțumesc pentru că vreți să faceți o Românie mai bună! Solicit autorităților responsabile cu organizarea scrutinului electoral să găsească de urgență soluțiile astfel încât toți românii să poată vota astăzi!”, a scris preşedintele Klaus Iohannis pe Facebook.


loading...
Partenerii noștri