Klaus Iohannis, în vizită oficială în Germania. Şeful statului se întâlneşte cu Angela Merkel VIDEO

Preşedintele României, Klaus Iohannis, va efectua joi o vizită oficială în Germania, informează Administraţia Prezidenţială. În programul vizitei sunt prevăzute întâlniri cu preşedintele german Joachim Gauck şi cu cancelarul Angela Merkel.

25 feb. 2015, 14:13
Klaus Iohannis, în vizită oficială în Germania. Şeful statului se întâlneşte cu Angela Merkel VIDEO

La ora 13.15, ora României, Iohannis va avea, la Palatul Bellevue din Berlin, o convorbire tête-à-tête cu preşedintele Germaniei, Joachim Gauck, urmată de un dejun de lucru.

La ora 15.05, Iohannis se va întâlni cu cancelarul Angela Merkel, întâlnirea fiind programată să dureze circa o oră. Discuţiile dintre cei doi vor fi urmată, la ora 16.10 de o declaraţie de presă comună.

Peste aproape o oră, va începe întrevederea cu preşedintele Bundestagului, Norbert Lammert. Vizita se va încheia la legaţia română de la Berlin unde, în cursul serii de joi, Iohannis se întâlneşte cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Germania.

Pe 6 februarie, preşedintele Klaus Iohannis şi-a amânat vizita oficială în Germania, care urma să aibă loc la data de 11 februarie.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, Klaus Iohannis a amânat vizita oficială în Republica Federală Germania pentru că în ziua de 11 februarie au loc şi funeraliile fostului președinte Richard von Weizsäcker.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, și-a amânat vizita oficială în Republica Federală Germania, în semn de respect față de funeraliile fostului președinte Richard von Weizsäcker, care sunt organizate pe 11 februarie a.c., dată la care fusese programată și vizita oficială. Vizita Președintelui Romaniei la Berlin va avea loc la o data care urmează să fie stabilită ulterior”, se arată în comunicat.