Klaus Iohannis, „indignat” de demersul Avocatului Poporului, care are „un unic beneficiar”

Preşedintele Klaus Iohannis este "indignat" de demersul Avocatului Poporului de a ataca la Curtea Constituţională articolul 2 din Legea 90/2001, "o acţiune cu un unic beneficar”, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

05 ian. 2017, 13:34
Klaus Iohannis, „indignat” de demersul Avocatului Poporului, care are „un unic beneficiar”

„Președintele României este indignat de acțiunea din această dimineață a Avocatului Poporului, o acțiune cu un unic beneficiar. Președintele României este surprins de rapiditatea cu care Avocatul Poporului vrea să fie util noii majorități”, a declarat Mădălina Dobrovolschi, joi, la Palatul Cotroceni.

Ea a subliniat că strădaniile unei persoane condamnate care vrea să devină premier nu intră în atribuțiile Avocatului Poporului.

Dobrovolschi a precizat și că prin acțiunea Avocatului Poporului „se poate deschide poarta condamnaților penali să conducă”.

Avocatul Poporului a sesizat direct Curtea Constituțională cu excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor articolului 2 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea și funcționarea Guvernului și a ministerelor, conform căruia pot fi membri ai Executivului persoanele care nu au suferit condamnări penale și nu se găsesc în situație de incompatibilitate.