Klaus Iohannis, întâlnire bilaterală cu Emmanuel Macron la fostul birou al preşedintelui din Primăria Sibiu

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, joi, o întâlnire bilaterală cu omologul său francez, Emmanuel Macron, în marja summitului informal al şefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană.

RomaniaTV.net
09 mai 2019, 13:20

Președinții Franței și României au avut o întâlnire bilaterală, joi, în marja summitului informal de la Sibiu, chiar în biroului primarului din oraș. Emmanuel Macron l-a vizitat pe Klaus Iohannis în locul în care a lucrat timp de 14 ani.

În fotografiile furnizate de Administrația Prezidențială, cei doi șefi de stat sunt arătați în timp ce discută cordial în biroul primarului din Sibiu, locul în care Klaus Iohannis a lucrat între 2000 și 2014, înainte să devină președintele României.

Emmanuel Macron și Klaus Iohannis mai sunt înfățișați și în timp ce privesc la Piața Mare.

În prima parte a zilei a avut loc reuniunea Consiliului European cu preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, urmată de fotografia de familie a liderilor UE, o baie de mulţime şi dejunul de lucru de la Muzeul Brukenthal.

În prezent are loc cea de-a doua sesiune de lucru a Summitului informal al liderilor UE.

La finalul summitului, preşedintele Klaus Iohannis va susţine o conferinţă de presă comună cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker şi preşedintele Consiliului European, Donald Tusk.