Klaus Iohannis, întâlnire CRUCIALĂ cu Joe Biden! Reuniune specială a formatului B9 pe marginea războiului din Ucraina

Summitul B9 se desfășoară în contextul împlinirii unui an de la declanșarea războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, la 24 februarie 2022,

20 feb. 2023, 22:35
Klaus Iohannis, întâlnire CRUCIALĂ cu Joe Biden! Reuniune specială a formatului B9 pe marginea războiului din Ucraina

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa miercuri, 22 februarie 2023, la Varșovia, Republica Polonă, alături de Președintele Republicii Polone, Andrzej Duda, la reuniunea extraordinară a Formatului București 9 (B9), avându-i ca invitați pe Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, și pe Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg.

Şeful Wagner, atac la Kremlin: „Vă trimiteţi copiii in Dubai, în timp ce soldaţii noştri mor în tranşee”

Summitul B9, grup iniţiat de Klaus Iohannis, se desfășoară în contextul împlinirii unui an de la declanșarea războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, la 24 februarie 2022, și are ca obiectiv continuarea coordonării dintre Aliații de pe Flancul Estic al NATO și SUA, pe fondul provocărilor de securitate generate de război.

Agenda discuțiilor va viza continuarea sprijinului multidimensional pe care statele Aliate, inclusiv cele participante la Formatul B9, îl acordă Ucrainei, susținerea pentru aspirațiile sale euroatlantice, precum și demersurile continue ale NATO de întărire a posturii sale de descurajare și apărare pe Flancul Estic.

Anunţul care dă fiori: „După ce Ucraina va fi învinsă, vor urma Estonia, Lituania sau Polonia”

Vor fi abordate, de asemenea, modalitățile de tragere la răspundere a Rusiei, prin instrumente de drept internațional, pentru crimele comise în Ucraina.

O atenție specială va fi acordată și partenerilor vulnerabili, precum Republica Moldova, confruntată cu provocări crescute de securitate.