Klaus Iohannis, întâlnire cu Barack Obama şi Joe Biden în SUA

Preşedintele Klaus Iohannis va pleca într-o vizită oficială în Statele Unite ale Americii unde va participa la Summitul ONU de la New York.

16 sept. 2015, 08:59
Klaus Iohannis, întâlnire cu Barack Obama şi Joe Biden în SUA

Cu această ocazie, şeful statului se va întâlni la New York cu preşedintele Barack Obama şi cu vicepreşedintele Joe Biden, potrivit unor surse politice, citate de evz.ro. O vizită de stat a președintelui României în SUA va avea loc, foarte posibil, anul viitor.

Președintele Klaus Iohannis va pleca în a doua jumătate a lunii septembrie în SUA. Șeful statului va participa, în perioada 23 -29 septembrie, la Adunarea Generală a ONU, la New York.

Ultima vizită a președintelui Klaus Iohannis a fost în Austria, la sfârșitul lunii iulie. Șeful statului și soţia sa, Carmen Iohannis, au participat la deschiderea Festivalului de la Salzburg, la invitaţia preşedintelui austriac, Heinz Fischer, cu care Klaus Iohannis a avut şi o întrevedere oficială.

Tot luna trecută, Klaus și Carmen Iohannis au vizitat Spania. Regele Felipe al VI-lea şi Regina Letizia au oferit un dejun oficial la Palatul Regal în onoarea lui Klaus şi Carmen Iohannis. Șeful statului a avut o întrevedere şi cu premierul spaniol Mariano Rajoy, dar şi cu membrii comunităţii româneşti.