Klaus Iohannis, întâlnire de urgență cu Ciucă, Ciolacu și Florin Cîțu. Ar exista neînțelegeri pe Buget!

Klaus Iohannis i-a convocat de urgență, într-o întâlnire, pe premierul Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu, Florin Cîțu, dar și pe Kelemen Hunor.

07 dec. 2021, 18:38
Klaus Iohannis, întâlnire de urgență cu Ciucă, Ciolacu și Florin Cîțu. Ar exista neînțelegeri pe Buget!

Klaus Iohannis, întâlnire de urgență cu Ciucă, Ciolacu si Florin Cîțu. Potrivit surselor România TV, decizia a fost luată pe fondul neînțelegerilor din coaliție cu privire la bugetul de stat.

Klaus Iohannis, întâlnire de urgență cu Ciucă, Ciolacu si Florin Cîțu. Ar exista neînțelegeri pe Buget!

Update

: Deși, inițial, preşedintele PNL, Florin Cîţu, a anunţat că întrunirea se va relua la ora 20.00, ulterior, reprezentanţi ai coaliţiei au indicat ca discuţiile ar urma să fie reluate miercuri.

Știrea inițială: Marcel Ciolacu, Florin Cîțu, Kelemen Hunor și premierul Nicolae Ciucă au părăsit sala de ședință după cele trei ore de discuții și s-au dus la Cotroceni. În ședință au rămas lideri ai PSD, PNL și UDMR.

Şedinţa coaliţiei de guvernare a fost suspendată, marţi, după trei ore de discuţii, iar liderii partidelor și premierul nu au dorit să vină cu declaraţii.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a anunţat doar că discuţiile vor fi reluate la ora 20.00, fără a menţiona, însă, dacă s-a ajuns la vreun acord pe vreun subiect sau care au fost temele asupra cărora nu s-a convenit.

Surse politice au precizat, marţi, că, la şedinţa coaliţiei de la ora 15.00, ar fi trebuit finalizate discuţiile despre împărţirea funcţiilor de prefect din ţară.

De asemenea, trebuia să se discute din nou despre taxa de 1 la suta pentru companiile mari. Potrivit surselor citate, premierul Nicolae Ciucă nu vrea ca aceasta să fie prinsă în bugetul pentru 2022, nefiind în Programul de guvernare, dar premierul este dispus să asculte argumentele PDSD pe acest subiect.

Citește și: Cîţu vs Câciu. Ministrul Finanţelor anunţă că vineri va fi aprobată rectificarea bugetară. Florin Cîţu este nemulţumit şi cere o şedinţă a coaliţiei. Ciolacu mediază disputa
De asemenea, se va discuta din nou despre certificatul verde. Propunerea ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, ca certificatul verde să fie implementat în funcţie de incidenţă nu a fost dezbătută până acum în coaliţie.

Un alt subiect important este bugetul pentru anul viitor, pe care premierul l-ar vrea adoptat până în 23 decembrie.

„Încercăm până la sfârșitul anului să venim cu un buget de stat. Important este că o să venim cu o reducere a tva-ului la gigacalorie pe perioada iernii, ianuarie-februarie-martie astfel încât să fie cât mai suportabilă. Să rămână 5 la sută”, a declarat președintele PSD – Marcel Ciolacu, luni, după o ședință în coaliție.

Citește și: Şedinţă de urgenţă a coaliţiei de guvernare pe tema pensiilor speciale şi a TVA-ului la gigacalorie