Klaus Iohannis: Întâlnirea cu Trump va marca un moment important în evoluţia relaţiilor bilaterale

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat miercuri, la întâlnirea cu comunitatea de români din Washington, că întâlnirea de vineri cu preşedintele SUA Donald Trump este foarte importantă pentru că va marca ”un moment extrem de important în evoluţia relaţiilor dintre cele două ţări”.

RomaniaTV.net
08 iun. 2017, 06:57
Klaus Iohannis: Întâlnirea cu Trump va marca un moment important în evoluţia relaţiilor bilaterale

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a început vizita în SUA luni, când a primit, la Washington, distincţia „Light Unto the Nations”, premiu acordat de către Comitetul Evreiesc American (American Jewish Committee – AJC) şefilor de stat care s-au remarcat, de-a lungul timpului, prin promovarea valorilor democratice.

Marţi, Klaus Iohannis a avut o întrevedere cu directorul CIA, Mike Pompeo, şi a depus o coroană de flori la Monumentul Soldatului Necunoscut de la Cimitirul Naţional Arlington.

Pe 9 iunie, Klaus Iohannis va avea o întrevedere şi cu preşedintele SUA, Donald Trump.

Peste două zile voi avea o întâlnire foarte importantă, cu preşedintele Trump, o întâlnire care, cu siguranţă, va marca un moment extrem de important în evoluţia relaţiilor dintre ţările noastre dar, cu siguranţă, voi avea ocazia să vorbesc şi despre cum putem să facem parteneriatul nostru mai profund, mai viu, mai util pentru ambele ţări. Acest parteneriat strategic despre care vorbesc împlineşte în acest an 20 de ani de existenţă, iată deci că vizita mea vine într-un moment destul de potrivit”, a declarat Klaus Iohannis. 

Întâlnirea dintre Klaus Iohannis şi Donal Trump este elementul central al vizitei şefului statului român la Washington şi va fi un prilej pentru a discuta perspectivele Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite.

“Întrevederea celor doi înalţi oficiali va fi un excelent prilej pentru a discuta perspectivele de aprofundare şi extindere a Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite, pe toate palierele relevante, inclusiv în contextul în care în acest an se împlinesc 20 de ani de la lansarea acestuia. Astfel, Preşedintele Klaus Iohannis va aborda priorităţile de acţiune în cadrul relaţiei bilaterale şi va reconfirma angajamentul ferm al ţării noastre de a rămâne un aliat predictibil, stabil şi de încredere al Statelor Unite”, precizează într-un comunicat de presă Administraţia Prezidenţială.

Klaus Iohannis este primul lider din Europa de Est care este primit de noul preşedintele american Donald Trump.

De când a fost învestit președinte al României, în decembrie 2014, Klaus Iohannis a mai fost de două ori în vizite de lucru în Statele Unite, în 2015 și 2016.


loading...
Partenerii noștri