Klaus Iohannis intervine în scandalul momentului. Președintele spulberă USR-PLUS: S-a discreditat iremediabil. Să își respecte electoratul și să vină la dialog

Klaus Iohannis a venit cu o primă reacție, sâmbătă dimineață, în scandalul momentului, legat de ruperea coaliției de guvernare.

04 sept. 2021, 12:14
Klaus Iohannis intervine în scandalul momentului. Președintele spulberă USR-PLUS: S-a discreditat iremediabil. Să își respecte electoratul și să vină la dialog

Klaus Iohannis intervine în scandalul momentului.  Președintele a precizat că noua aliană între USR PLUS şi AUR riscă să compromită pachetul de reforme al coaliţiei de guvernare.

Klaus Iohannis intervine în scandalul momentului. Președintele spulberă USR-PLUS: S-a discreditat iremediabil

”Noua alianță creată în aceste zile între USR PLUS și AUR este un afront adus românilor care, la alegerile parlamentare de anul trecut, au decis prin votul lor drumul pe care trebuie să meargă țara noastră.

Prin alianța cu un partid care nu respectă valorile occidentale, USR PLUS trădează voința cetățenilor care și-au pus speranțele într-o coaliție de centru-dreapta, care să dezvolte România.

Este un semnal îngrijorător și extrem de grav că un partid care reclamă că are valori democratice și este reformist se aliază cu un partid cu viziuni antagonice față de valorile euro-atlantice ale României.

Prin decizia de a semna și a depune o moțiune de cenzură împotriva propriului guvern, USR PLUS s-a discreditat iremediabil în fața românilor, a propriului electorat.

Dinamitarea Coaliției și compromiterea iremediabilă a întregului pachet de reforme asumat prin programul de guvernare riscă să arunce România într-o profundă criză economică și socială. Dezvoltarea comunităților din România este absolut necesară și nu se poate încerca blocarea ei de către USR PLUS doar pentru un joc politic meschin.

Solicit USR PLUS să cumpănească foarte bine implicațiile asocierii cu obiectivele promovate de AUR și să pună punct acestor gesturi politice iresponsabile, să își respecte electoratul și să se întoarcă la masa dialogului, pentru a găsi împreună cu partenerii din Coaliție o soluție viabilă și rațională de a debloca actuala situație.” a spus Președintele.

Premierul Florin Cîţu a declarat sâmbătă, la Timişoara, că guvernarea merge mai departe şi că în cazul în care ministrul Cristian Ghinea va părăsi Guvernul, va prelua el conducerea Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene pentru a se asigura că PNRR va fi adoptat.

 

Citește și: Premierul Florin Cîțu consideră că prin înşelegerea cu AUR pentru depunerea unei moțiuni de cenzură, USR PLUS a legitimat un partid extremist. „Este tristă această alianță USR AUR. Cine lasă Guvernul în asemenea situație, arată că este iresponsabil”, a completat premierul Florin Cîţu.


loading...