Klaus Iohannis, invitat la Târgu Mureş: E personalitatea cu cea mai mare audienţă aici

Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că i-a scris o scrisoare preşedintelui statului, Klaus Iohannis, cu privire la intenţia sa de a-l invita în acest oraş pentru a participa la un colocviu pe tema relaţiilor interetnice, la împlinirea a 25 de ani de la conflictul dintre români şi maghiari din martie 1990.

11 feb. 2015, 13:50
Klaus Iohannis, invitat la Târgu Mureş: E personalitatea cu cea mai mare audienţă aici

‘O să îl invit pe preşedintele Klaus Iohannis la Târgu Mureş tocmai pentru că e personalitatea cu cea mai mare audienţă la Târgu Mureş, nu cred că a existat vreodată în istoria oraşului un vot covârşitor al populaţiei fără să ţină cont de niciun specimen politic. Şi atunci e cea mai mare autoritate care să vorbească târgumureşenilor şi despre martie şi despre altele. I-am scris o scrisoare de intenţie, fiindcă eu am mai mediat acest lucru, când a fost aici preşedintele Arpad Goncz (al Ungariei, n.r.) şi Emil Constantinescu’, a spus Dorin Florea, scrie voceatransilvaniei.ro.

Acesta a spus că se lucrează, împreună cu universităţile din Târgu Mureş, la organizarea unui colocviu despre ce s-a întâmplat în urmă cu 25 de ani în 19-20 martie.

CITEŞTE ŞI Klaus Iohannis participă pentru prima dată la o reuniune a Consiliului European

În privinţa marşului secuilor, anunţat pentru data de 10 martie, la Târgu Mureş, Dorin Florea a precizat că va menţine avizul negativ dat de comisia de avizare a manifestărilor publice şi că nu va avea o altă opinie, aşa cum ar sugera unii dintre organizatori.

Edilul a spus că, dacă după comemorarea aprobată în data de 10 martie se va întâmplă ceva ilegal, instituţiile vor fi chemate să aplice legea.

‘Dacă e ilegal, e ilegal. Eu le recomand să nu vină din alte zone din ţară să-mi arate mie muşchii aici, la Târgu Mureş. Îi rog frumos, eu mă duc cu un buchet de flori la ei, de exemplu, nu mă duc să le scot în evidenţă partea urâtă (…) Nu sunt dictator, cum mi-a spus nu ştiu care, nu, de aceea am poliţie, jandarmi. Nu are nevoie Târgu Mureşul de asta’, a susţinut Dorin Florea.