Klaus Iohannis şi-a lansat al treilea volum. Câte cărţi a vândut până acum şi cât a câştigat preşedintele

Președintele Klaus Iohannis şi-a lansat miercuri cea de-a treia carte, EU.RO. Un dialog deschis despre Europa, la Teatrul Național. Șeful statului a mai scris până acum două cărți, pe care le-a lansat în campania pentru prezidențiale din 2014 și în primul an de mandat. Pas cu Pas și Primul Pas au fost best seller-uri și i-au adus bani frumoși lui Klaus Iohannis.

RomaniaTV.net
17 apr. 2019, 04:47

UPDATE.“Nu am vrut să fie o carte care vorbeşte numai despre afaceri europene. Mi-am permis să ating şi alte subiecte care ne preocupă: am vorbit şi mai mult despre Europa, despre ce legătură este între NATO şi UE, despre schimbările climatice. Am încercat un limbaj mai lejer, sa nu vă aşteptaţi la construcţii foarte sofisticate, mi-am permis să folosesc titluri mari, cu cadre unde apare o definiţie, o idee, am vrut o carte care se citeşte uşor, şi unde apar lucruri pe care nu le-ai citit în altă parte”. 

Cea de-a treia carte a preşedintelui Klaus Iohannis, „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa”, este un ghid ce prezintă sinteza istoriei Uniunii Europene, a instituţiilor care o definesc, a valorilor ei şi a principalelor provocări pe care le înfruntă în prezent. Volumul poate fi rezervat cu autograf pe curteaveche.ro în perioada 8-16 aprilie, la preţul de 59 de lei.
„EU.RO. Un dialog deschis despre Europa” este o invitaţie la dezbatere, la analiză şi cunoaştere, astfel încât să le ofere cititorilor informaţii de care au nevoie pentru a deveni cetăţeni europeni implicaţi, alături de instrumente care să le contureze o poziţie articulată faţă de Uniune şi faţă de viitorul ei.

Cartea acoperă nevoia unui ghid structurat, echilibrat şi concis, care să răspundă într-o manieră accesibilă unui întreg spectru de întrebări şi care să abordeze de la cele mai simple noţiuni şi informaţii istorice despre proiectul comunitar, până la aspectele problematice, chiar nevralgice, pe care le implică în prezent punerea în act a idealurilor sale.

Klaus Iohannis și-a lansat primul volum, Pas cu Pas, în campania electorală din 2014 și a fost un best-seller. Potrivit informațiilor furnizate RomaniaTV.net de Editura Curtea Veche, cu care colaborează președintele, Pas cu Pas s-a vândut în 132.470 de exemplare, un tiraj la care nu visează nici cei mai în vogă scriitori.

Al doilea volum, Primul Pas, a fost lansat tot la Curtea Veche, în primele luni de mandat, în luna mai 2015. Nu a avut nici o zecime din succesul primului: potrivit editurii, cartea s-a vândut până acum în puțin peste 10.000 de exemplare (oricum, o performanță pentru piața de carte din România).

Vânzările i-au asigurat câștiguri frumoase președintelui. Potrivit declarațiilor de avere postate pe site-ul Președinției, Klaus Iohannis a câștigat peste 148.000 de lei din vânzarea cărților: 82.844 de lei în 2015, 34.654 de lei în 2016 și 31.026 de lei în 2017.

Cărțile sunt încă disponibile, însă interesul pentru ele s-a mai diminuat, dovadă fiind reducerile afișate de librăriile online care le oferă la vânzare.

EU.RO, din nou lansare în an electoral

Klaus Iohannis își lansează miercuri al treilea volum, EU.RO, tot în an electoral, ca prima carte.

„Toată lumea știe câte ceva despre Uniunea Europeană, dar lipsea un ghid structurat, echilibrat și concis, care să răspundă într-o manieră accesibilă unui întreg spectru de întrebări și care să abordeze de la cele mai simple noțiuni și informații istorice despre proiectul comunitar, până la aspectele problematice, chiar nevralgice, pe care le implică în prezent punerea în act a idealurilor sale. Iată-l.”

Așa sună un fragment din prezentarea cărții.

Cartea a fost disponibilă la precomandă, cu autograful președintelui, la prețul de 59 de lei.

Lansarea este programată la Teatrul Național, la ora 17.00.