Klaus Iohannis l-a desemnat premier tot pe Ludovic Orban. „Întoarcerea la electorat este soluţia corectă”

Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat din nou pe liderul liberal Ludovic să formeze Guvernul. Şeful statului a reamintit să doreşte organizarea de alegeri anticipate deoarece "întoarcerea la electorat este soluţia corectă".

RomaniaTV.net
06 feb. 2020, 15:40
Klaus Iohannis l-a desemnat premier tot pe Ludovic Orban. „Întoarcerea la electorat este soluţia corectă”

Iată principalele declaraţii ale preşedintelui Klaus Iohannis

  • Avem un Guvern liberal care a vrut să reformeze, să vină cu îmbunătăţiri, pe măsuri economice, pe măsuri sociale, dorind să repare greşelile făcute evident de Guvernele PSD-iste.
  • Pe de alte parte, avem un PSD care se opune acestor schimbări. Un PSD care doreşte să oprească lucrurile.
  • PNL, prin Guvernul Ludovic Orban, a dorit să aducă îmbunătăţiri legislaţiei electorale cu privire la legislaţia electorală. Ar fi vrut să introducă alegerea primarilor în două tururi.
  • După părerea mea, soluţia corectă în acestă situaţie în care avem un Guvern care să mişte lucrurile, opţiune confirmată de români la alegerile de anul trecut, care satisface nevoia de democraţie în România.
  • Întoarcerea la electorat înseamnă alegeri anticipate. Am prezentat partidelor această opţiune. Majoritatea partidelor au nevoie de discuţii interne în forurile lor pentru a lua o decizie în acest sens.
  • Îl desemnez pe domnul Ludovic Orban să formeze noul Guvern şi să se prezinte în Parlament.

Citeşte şi: Consultări la Cotroceni pentru desemnarea premierului. Ludovic Orban, Remus Pricopie sau Dacian Cioloş