Klaus Iohannis l-a felicitat pe Joe Biden. Ce mesaj i-a transmis președintele României

Președintele României a transmis, miercuri, pe contul său de Twitter, un mesaj adresat noului președinte american Joe Biden, dar și noului vicepreședinte Kamila Harris.

20 ian. 2021, 19:53
Klaus Iohannis l-a felicitat pe Joe Biden. Ce mesaj i-a transmis președintele României

Klaus Iohannis l-a felicitat pe Joe Biden.  Șeful statului a ținut să îi felicite pe cei doi și a precizat că împreună vor continua să dezvolte Parteneriatul Strategic în beneficiul cetățenilor noștri și în adevăratul spirit al valorilor transatlantice.

Citește și: Joe Biden a devenit oficial al 46-lea preşedinte al SUA. El a depus jurământul, LIVE VIDEO de la ceremonie

”Felicitări Președintelui Joe Biden și Vicepreședintelui Kamala Harris. Sunt convins că împreună vom continua să dezvoltăm și să aprofundăm Parteneriatul Strategic în beneficiul cetățenilor noștri și în adevăratul spirit al valorilor transatlantice”, a scris Klaus Iohannis.

La Washington are loc miercuri ceremonia de învestire a celui de-al 46-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii, Joe Biden. Acesta a depus jurământul cu puţin înainte de ora 19.00, ora României.

„Tocmai am depus jurământul, jurământ depus prima dată de George Washington. Avem multe de făcut. Multe de reparat, de vindecat, de construit și de câștigat. Puțini s-au confruntat cu vremuri mai solicitante decât cele pe care le trăim. Acest virus a luat mai multe vieți decât a pierdut America în al Doilea Război Mondial. Creșterea terorismului domestic, extremismul – le vom înfrânge”, a spus Biden.

„Suntem o națiune măreață, suntem oameni buni. Am ajuns atât de departe, mai avem mult de mers. Avem multe de făcut, multe de reparat, multe de vindecat”, a mai spus noul președinte al SUA.

Klaus Iohannis l-a felicitat pe Joe Biden. Viitorul al 46-lea preşedinte al SUA a fost însoţit de soţia sa Jill Biden, democraţii Nancy Pelosi, preşedinta Camerei Reprezentanţilor, şi Chuck Schumer, liderul minorităţii din Senat, precum şi de liderii republicani din camera superioară, Mitch McConnell, şi cea inferioară Kevin McCarthy.

Joe Biden a asistat miercuri dimineaţă la o slujbă la catedrala St Matthew din Washington, însoţit de liderii democraţi şi republicani din Congres, un gest simbol al reconcilierii cu trei ore înainte de începerea mandatului său.