Klaus Iohannis, la Bruxelles: „Vom face acțiuni comune cu Bulgaria, pentru aderarea la Schengen / Nu vreau să ne legăm de o anumită dată” (VIDEO)

Klaus Iohannis a vorbit joi, 9 februarie, despre demersurile diplomatice pe care le va face România pentru aderarea la Spațiul Schengen. 

09 feb. 2023, 10:56
Klaus Iohannis, la Bruxelles: „Vom face acțiuni comune cu Bulgaria, pentru aderarea la Schengen / Nu vreau să ne legăm de o anumită dată” (VIDEO)

Oficialul de la Palatul Cotroceni a făcut declarațiile înainte de reuniunea Consiliului European:

„Noi suntem deschiși să colaborăm cu Comisia Europeană pe un proiect pilot care va veni să verifice anumite proceduri mai rapide, mai eficiente și chiar să creăm o bună practică, ce pot fi preluate și de alte state membre. Ca să fie clar… A nu se confunda migrația cu Schengen. Schengen se referă la o liberate de circulație a cetățeanului european, când vorba despre migrație se referă la oameni care vin din afara UE (…)

Vrem să găsim soluțiile cele mai bune. România nu este niciodată parte din problemă, dar noi încercăm să contribuim la soluție”, a declarat Klaus Iohannis.

 

România, parteneriat cu Bulgaria, pe tema Schengen. Klaus Iohannis: „Am discutat cu președintele Rumen Radev

 

România va colabora cu vecinii bulgari, pentru aderarea „în tandem” la Spațiul Schengen.

„Nu aș vrea să legăm de o anumită dată. Pentru mine, pentru România și pentru români e important să intrăm în Schengen, dar nu vreau să legăm de o anumita dată. Am mai văzut asta și în decembrie. Este vorba și despre politica internă din anumite state membre. 

(…) Am discutat cu președintele Radev, vom face acțiuni comune și eu voi merge în Bulgaria în următoarele săptămâni pentru discuții și pentru a da un semnal că noi suntem pregătiți”, a mai comentat Iohannis.