Klaus Iohannis, la Casa Albă. Şeful statului s-a întâlnit cu Joe Biden UPDATE FOTO

Publicat: Luni, 28 Septembrie 2015 19:13 // Actualizat: Marţi, 29 Septembrie 2015 09:14 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, luni, la Washington, cu vicepreședintele SUA, Joe Biden. Întâlnirea dintre cei doi oficiali a avut loc la Casa Albă şi a durat mai mult de o oră. Vicepreședintele american Joe Biden a afirmat că va avea o comunicare directă, prin telefon, cu președintele Klaus Iohannis și prin intermediul ambasadorului României în SUA, George Maior, potrivit Administrației Prezidențiale.

UPDATE 23.00 Oficialul american a apreciat că România stă bine în ceea ce privește lupta împotriva corupției și interconectarea energetică față de alte state.

"Există două instrumente noi în relația internațională: corupția și energia. Pe aceste două chestiuni România stă bine. România este mai liberă în ce privește energia, inclusiv interconectarea energetică", a spus Biden, conform Administrației Prezidențiale.

UPDATE 21.45 Klaus Iohannis a susţinut o declaraţie de presă, în care a anunţat că l-a invitat pe vicepreşedintele SUA Joe Biden la mini-summitul NATO ce se va desfăşura în luna noiembrie la Bucureşti:

"Tocmai s-a terminat întâlnirea pe care am avut-o la Casa Albă cu Vicepreședintele Joe Biden. O întâlnire foarte bună, foarte caldă, o întâlnire care a durat mai mult de o oră, în cadrul căreia am avut ocazia să discutăm foarte multe probleme care ne preocupă pe toți.

Am avut, evident, în primul rând, discuții despre Parteneriatul Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii, împreună am evaluat acest parteneriat care este unul foarte bun, foarte puternic. Partea politică, partea militară sunt excelente și am convenit să încercăm să lucrăm și pe partea economică, un parteneriat de acest fel trebuie să aibă partea economică foarte substanțială.

În al doilea rând, am discutat despre situația din România, evident. Vicepreședintele Biden și-a exprimat mulțumirea față de mersul lucrurilor în domeniul combaterii corupției, și-a exprimat încrederea în continuarea acestui demers.

După care, am evaluat împreună unele chestiuni legate de securitate, securitatea în special a României, sigur, având în vedere că suntem plasați într-o zonă cu probleme. Am discutat despre situația din Ucraina, am discutat însă și despre noua bază de la Deveselu, care va fi dată în funcțiune probabil încă în cursul acestui an. Avem o colaborare în acest domeniu foarte bună.

Am discutat evident și despre criza în care ne aflăm acum în Europa, despre numărul mare de refugiați care vin în Europa și modul în care vom gestiona această criză. Am discutat despre situația din Moldova și, în final, i-am spus Vicepreședintelui Biden că noi organizăm la București, în noiembrie, un mini-summit NATO și l-am invitat, în măsura în care, sigur, îi permite timpul, să participe la acest mini-summit. În concluzie o întâlnire foarte bună, cu rezultate foarte bune, lucru care, cu siguranță, poate să ne bucure."

UPDATE 21.10  Preşedintele Klaus Iohannis face o declarație de presă la Ambasada României în Statele Unite ale Americii, în urma întrevederii cu Joe Biden. Tot luni, președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen, participă la recepția tradițională oferită de președintele american Barack Obama.

UPDATE 21.00 La discuţiile de la Casa Albă a participat şi ambasadorul României în SUA, George Maior.

UPDATE 20.00 Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte la această oră cu vicepreşedintele SUA, Joe Biden.

Şeful statului urmează să susțină la finalul întrevederii o declarație de presă la Ambasada României în Statele Unite ale Americii.

Președintele Klaus Iohannis va discuta cu vicepreședintele SUA despre aprofundarea parteneriatului strategic, întărirea cooperării în plan regional, pregătirea summitului NATO care va avea loc în Polonia, precum și despre conștientizarea importanței Mării Negre pentru securitatea NATO. De asemenea, Iohannis îi va transmite lui Biden că România dorește mai multe investiții americane.

Vicepreședintele american Joe Biden, a vizitat România de două ori, în 2009 și 2014. Joe Biden l-a sunat pe Klaus Iohannis anul trecut, după alegerea sa ca președinte, pentru a-l felicita.

CITEŞTE ŞI Românii din SUA îi cer vicepreşedintelui Joe Biden să-l susţină pe Klaus Iohannis

În cursul zilei de luni, preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen, vor participa la recepţia tradiţională oferită de preşedintele SUA Barack Obama cu ocazia Summitului ONU.

Şeful statului şi-a început joi vizita oficială în SUA. În prima zi a vizitei sale, el s-a întâlnit cu reprezentanţi ai unor investitori instituţionali şi bănci de investiţii. Vineri, şeful statului a participat la deschiderea Summitului ONU privind adoptarea Agendei de dezvoltare post-2015. Pentru prima dată Papa Francisc a susţinut un discurs. Seara, Klaus Iohannis a participat la un dejun cu conducerile unor companii multinaţionale americane prezente sau care doresc să investească în România. De asemenea, el a avut întâlniri cu preşedintele celei de-a 70-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, Mogens Lykketoft, şi cu omologul său din Turkmenistan, Gurbangulî Berdâmuhamedov.

Sâmbătă, Klaus Iohannis s-a întâlnit cu comunitatea de români din New York, dar şi cu omologul său chinez, Xi Jinping, iar ieri a susținut primul său discurs în fața Adunării Generale a ONU.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
joe biden Klaus Iohannis Klaus Iohannis Casa Albă Klaus Iohannis Joe Biden
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
29 sep 21:33
...alt="" width="460" height="306" /> CITEŞTE ŞI Klaus Iohannis, la Casa Albă. Şeful statului s-a întâlnit cu Joe Biden UPDATE FOTO Source Article from ...
29 sep 15:01
Răspunde | Votează email 0 email
Hatru Ion
Am inteles ca urma si o intalnire cu femeia de serviciu dar a fost amanata pentru o data ce v-a fi comunicata ulterior diplomatiei romane.
28 sep 19:21
...Washington, urmând să se întâlnească, la Casa Albă, cu vicepreşedintele SUA, Joe Biden.  Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
28 sep 19:19
...Washington, urmând să se întâlnească, la Casa Albă, cu vicepreşedintele SUA, Joe Biden.  Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net

...
1
EUR
4.8398
RON
03 Jun
noapte 10 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H