Klaus Iohannis, la ceremonia de învestire în funcţie a noului şef al Statului Major al Apărării

Începând de astăzi, 1 decembrie, Statul Major al Apărării are un nou șef, Este vorba despre generalul-locotenent Daniel Petrescu. Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns la ceremonia de învestire în funcţie a noului şef al Statului major al Armatei. ”Vă revine responsabilitatea de a continua să asiguraţi starea de pregătire a armatei pentru îndeplinirea tuturor misiunilor”, i-a transmis şeful statului.

RomaniaTV.net
01 dec. 2019, 11:45
Klaus Iohannis, la ceremonia de învestire în funcţie a noului şef al Statului Major al Apărării

„Astăzi, de Ziua Naţională a României, un moment cu o semnificaţie profundă pentru Armata României, este cel mai potrivit prilej pentru învestirea domnului general-locotenent Daniel Petrescu ca Şef al Statului Major al Apărării. Domnule ministru Nicolae Ciucă, vă felicit pentru modul în care aţi asigurat conducerea Statului Major al Apărării şi pentru realizările importante obţinute în cursul mandatului dumneavoastră!”, a spus şeful statului, în discursul rostit la ceremonia de învestire în funcţia a general-locotenentul Daniel Petrescu.

Iohannis i-a transmis Şefului Statului Major al Apărării aşteptările pe care le are.

„Domnule general-locotenent Petrescu, preluaţi, astăzi, mandatul de Şef al Statului Major al Apărării, instituţie care exercită rolul de conducere a Armatei României, şi vă revine responsabilitatea de a continua să asiguraţi starea de pregătire a armatei pentru îndeplinirea tuturor misiunilor sale de apărare a ţării. Viziunea strategică prospectivă este esenţială pentru a avea o structură de forţe capabilă să îndeplinească întreaga gamă de misiuni prevăzute de Strategia Naţională de Apărare a Ţării şi de Strategia Militară a României şi în concordanţă cu angajamentele asumate de România în cadrul NATO. Subliniez faptul că trebuie să acţionaţi cu multă hotărâre, astfel încât să fie angajate resursele financiare la termenele şi în parametrii planificaţi”, a mai spus Iohannis.

Potrivit acestuia, „procentul de 2% din PIB alocat apărării trebuie să asigure, de asemenea, o mai bună instruire pentru toate structurile armatei, precum şi condiţiile necesare derulării unor exerciţii complexe, în concordanţă cu realitatea mediului strategic de securitate”.

„Totodată, este necesar să acordaţi atenţie condiţiilor de muncă şi de trai ale militarilor, cei care-şi dedică viaţa slujirii României sub faldurile tricolorului nostru. Îmi exprim convingerea, domnule general-locotenent Petrescu, că veţi acţiona, în noua dumneavoastră calitate, pentru aprofundarea procesului de modernizare, dezvoltare şi consolidare a Armatei României, pentru a genera un plus de valoare în îndeplinirea tuturor misiunilor şi sarcinilor. Vă felicit pentru numirea în această funcţie de mare răspundere şi vă doresc mult succes în activitate!”, a încheiat şeful statului.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind numirea noului şef al Statului Major al Apărării. Mandatul general-locotenentului Daniel Petrescu începe la 1 decembrie.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat joi, 28 noiembrie a.c., decretul privind numirea domnului general-locotenent – cu trei stele Petrescu Luca Daniel în funcţia de şef al Statului Major al Apărării, la data de 1 decembrie 2019”, a transmis, joi, Administraţia Prezidenţială. 

Decretul a fost semnat după ce CSAT a avizat, miercuri, numirea generalului-locotenent Daniel Petrescu ca noul şef de Stat Major al Apărării, Klaus Iohannis prezentându-l drept un militar respectat, cunoscut, eminent.