Klaus Iohannis, sâmbătă la plimbare cu bicicleta prin Sibiu, duminică cu soţia în Parâng GALERIE FOTO

Klaus Iohannis rămâne în împătimit al plimbărilor cu bicicleta. Președintele a ieșit sâmbătă la amiază la o plimbare pe drumul dintre Rășinari și Păltiniș.

30 iul. 2017, 18:07

Șeful statului a profitat din plin de weekend-ul pe care îl petrece acasă la Sibiu. Nu mai este un secret faptul că fostul edil al Sibiului și actualul președinte al României iubește plimbările cu bicicleta și ieșirile în natură.

La sfârşitul săptămânii, le-a îmbinat pe amândouă. A ieșit la o tură cu bicicleta pe drumul ce leagă Sibiul de stațiunea aflată aproape 1.900 de metri altitudine. Iohannis a fost extem de încântat de plimbare și de priveliștea excepțională pe care o oferă munții Cindrelului.

Foto: Ora de Sibiu

Președintele Klaus Iohannis și soția acestuia, Carmen Iohannis, s-au aflat duminică într-o vizită privată în stațiunea Parâng, din Valea Jiului, cei doi deplasându-se pe un traseu de creastă spre vârful Parângul Mare (2.519 m), după care s-au oprit la o cabană din zonă.Președintele Klaus Iohannis și soția acestuia, Carmen Iohannis, s-au aflat duminică într-o vizită privată în stațiunea Parâng, din Valea Jiului, cei doi deplasându-se pe un traseu de creastă spre vârful Parângul Mare (2.519 m), după care s-au oprit la o cabană din zonă.

Vizita președintelui a fost apreciată de salvamontiști ca una normală, neprotocolară, Klaus Iohannis fiind cunoscut ca un iubitor al muntelui.

„A fost o vizită privată, neprotocolară. Președintele a socializat cu oamenii din zonă și a parcurs un traseu de creastă pe vârful Parângul Mare”, a declarat, pentru AGERPRES, șeful Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Este pentru a doua oară când președintele vizitează stațiunea Parâng, în octombrie anul trecut cuplul prezidențial deplasându-se pe vârful Parângul Mic (2.074 m), după care a poposit la o cabană din această zonă.

Vârful Parângul Mare este al patrulea ca înălțime din România și cel mai înalt din masivul Parâng.