Klaus Iohannis, la prezentarea bilanţului CSM: „Anomalii precum cele generate de SIIJ trebuie înlăturate” VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis participă, marţi, la prezentarea raportului de activitate al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pe anul 2021, a informat Administraţia Prezidenţială.

07 dec. 2021, 13:51
Klaus Iohannis, la prezentarea bilanţului CSM: „Anomalii precum cele generate de SIIJ trebuie înlăturate” VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, la şedinţa de bilanţ a CSM, că anomalii precum cele generate de Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie trebuie înlăturate.

Reformele în domeniul Justiţiei nu mai pot întârzia, a mai declarat marţi preşedintele Klaus Iohannis, care a subliniat că procesul de revizuire a legilor în materie trebuie finalizat cât mai repede.

”Aşteptările românilor de a avea un sistem de justiţie modern, independent şi funcţional sunt la fel de actuale şi legitime. Pandemia şi schimbările din mediul politic autohton au frânat reformele demarate în anii trecuţi, însă acestea nu mai pot întârzia. România are nevoie de un cadru legislativ stabil şi coerent. Procesul de revizuire a Legilor justiţiei trebuie să fie finalizat, iar anomalii precum cele generate de SIIJ, înlăturate. Fac un apel la plenul CSM să folosiţi întreaga dumneavoastră experienţă pentru ca România să facă paşi concreţi în această direcţie”, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis, potrivit News.ro.

Citeşte şi: Călin Popescu-Tăriceanu a fost achitat de ÎCCJ în dosarul privind neîncetarea mandatului de senator al lui Cristian Marciu