Despre ce e vorba în ultima carte pe care a citit-o Iohannis! „Este cel mai morocănos om. Se crede înconjurat de idioţi”

Preşedintele Klaus Iohannis a fost prezent la Târgul Internaţional de Carte Gaudeamus, unde a destănuit care este ultima carte pe care a citit-o.

RomaniaTV.net
24 nov. 2019, 10:47
Despre ce e vorba în ultima carte pe care a citit-o Iohannis! „Este cel mai morocănos om. Se crede înconjurat de idioţi”

Întrebat care a fost ultima carte pe care a citit-o, Klaus Iohannis a precizat că nu răspunde de obicei la astfel de întrebări, dar că va face o excepţie. Preşedintele a mărturisit că ultima sa lectură a fost „Un bărbat pe nume Ove”, de Fredrik Backman.

Romanul pare a-l descrie pe preşedintele Iohannis. Este despre un bărbat pe nume Ove care este cel mai morocănos om pe care vi-l puteți imagina, un bătrân mizantrop căruia îi plac regulile stricte, rutina, lucrurile utile în viață și care n-are răbdare pentru amabilități gratuite cu vecinii. Își divinizează mașina Saab, marca lui de suflet, și judecă oamenii după ce mașină conduc, disprețuind profund, se înțelege, automobilele străine. Se crede înconjurat de idioți și crede că lumea se duce de râpă cu toți filfizonii ăștia cu cabluri albe în urechi care angajează pe cineva să le schimbe un bec. A fost detronat din funcția de președinte al asociației de proprietari – în urma a ceea ce el a numit a fi „o lovitură de stat” -, dar tot el e regele cartierului, pe care îl inspectează nesmintit în creierii dimineții să se asigure că totul este în ordine. Lumea îl consideră teribil de urâcios.

Cu ce ţinută s-a afişat Carmen Iohannis la vot. Cei prezenţi au fotografiat-o imediat

Şeful statului consideră că cele cinci minute de lectură pe zi – timp pe care statistica susţine că îl alocă românii pe zi – nu sunt suficiente.

„Este extrem de puţin, dar sunt convins că, încet-încet, oamenii or să redescopere cititul, fiindcă nu poate fi înlocuit prin alte medii. Ştiu că au fost teorii că în ziua de astăzi citeşti pe smartphone, sau pe tabletă. Nu este acelaşi lucru şi această dorinţă de a citi se formează numai prin citit, nu prin altceva. Cred că, dacă mă uit aşa, în jur, este realmente prin dată când văd târgul de carte aşa plin de oameni şi mă bucură mult de tot acest lucru. Am mai fost la târguri de carte unde au fost oameni, dar nimic nu se compară cu prezenţa de astăzi”, a declarat Klaus Iohannis.

Şi prim-ministrul Ludovic Orban a fost sâmbătă la târg, unde a participat la lansarea volumelor „Discursurile lui Ion I. C. Brătianu”.

„Orice fel de carte nouă despre viaţa şi activitatea lui Ionel Brătianu şi a liderilor Partidului Naţional Liberal, care sunt asociaţi practic cu cele mai multe realizări ale României moderne, această carte şi multe alte cărţi, întotdeauna le voi citi cu extrem de mult interes pentru a găsi resorturile interioare care au determinat acţiunea politică a lui Ionel Brătianu şi a celorlalţi membri remarcabili ai Partidului Naţional Liberal”, a spus Orban.