Klaus Iohannis, lăudat de Ursula von der Leyen: „Este un extraordinar european. Suntem atât de mândri de el”

Klaus Iohannis a fost copleșit cu laude din partea preşedintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, joi, în cadrul Congresului PPE de la Bucureşti. Von der Leyen a spus că liderii europeni sunt mândri de președintele României, atât pentru modul în care își conduce țara, cât și pentru sprijinul pe care l-a oferit Ucrainei.

07 mart. 2024, 16:51
Klaus Iohannis, lăudat de Ursula von der Leyen: „Este un extraordinar european. Suntem atât de mândri de el”

Klaus Iohannis este văzut cu ochi buni la Bruxelles, iar activitatea sa apreciată la superlativ. În cadrul Congresului PPE care se desfășoară la București, Ursula von der Leyen l-a copleșit pe șeful statului cu laude.

Suntem atât de mândri de Klaus Iohannis, pentru conducerea României, pentru sprijinul pe care l-a oferit şi pentru faptul că este un extraordinar european. Noi suntem partidul poporului, partidul oamenilor, ne pasă de ceea ce cred oamenii. Prosperitatea, securitatea, democraţia, acestea sunt lucrurile pe care oamenii şi le doresc în aceste momente dificile şi aceasta vom apăra noi la următoarele alegeri. Pot înţelege îngrijorările pe care mulţi le au vizavi de viitor, şi eu sunt preocupată”, a spus preşedintele Comisiei Europene, potrivit news.ro

Ursula von der Leyen a arătat că mesajul pe care îl transmite este unul foarte clar: ”În vremuri schimbătoare, Europa vă este alături”.

Citeste si Iohannis: Dintre toate provocările cu care ne confruntăm în prezent, una se distinge în mod deosebit prin potenţialul toxic: extremismul, în toate formele sale

PPE își alege candidatul la șefia Comisiei Europene

Congresul Partidului Popular European continuă, joi, la Bucureşti, urmând a fi ales candidatul PPE la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene.

Popularii europeni au decis să o susțină pe Ursula von der Leyen, actuala şefă a Comisiei Europene, pentru un nou mandat la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene. Candidatura ei a fost aprobată cu 400 de voturi pentru şi 89 împotrivă, din cele 489 de voturi valabil exprimate. Alte zece voturi au fost anulate. Von der Leyen este candidat unic pentru a conduce lista Popularilor la scrutinul european din 6-9 iunie.

Peste 2.000 de delegaţi din peste 40 de ţări, printre care se numără preşedintele Comisiei Europene, preşedintele Parlamentului European, şefi de state şi de guverne, preşedinţii de partide şi comisarii europeni care fac parte din familia politică a Popularilor Europeni, s-au reunit miercuri şi joi în congres la Bucureşti.

Citeste si Klaus Iohannis, la congresul PPE: Ne confruntăm cu cea mai gravă stare de la cel de-al Doilea Război Mondial