Klaus Iohannis le-a primit la Cotroceni pe Ursula von der Leyen, președinta CE și pe Roberta Metsola, președinta PE

Preşedintele Klaus Iohannis a primit-o miercuri la Palatul Cotroceni pe Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene. Tot miercuri, șeful statului a avut discuții cu Roberta Metsola, președinta Parlamentului European.

06 mart. 2024, 13:09
Klaus Iohannis le-a primit la Cotroceni pe Ursula von der Leyen, președinta CE și pe Roberta Metsola, președinta PE

Preşedintele Klaus Iohannis a primit-o miercuri la Palatul Cotroceni pe Ursula von der Leyen, Preşedintele Comisiei Europene, el afirmând că au avut discuţii aprofundate despre cele mai importante teme europene, cu accent pe alegerile europene din acest an.

”Am primit-o astăzi la Palatul Cotroceni pe Ursula von der Leyen, Preşedintele Comisiei Europene. Am avut discuţii aprofundate despre cele mai importante teme europene, cu accent pe alegerile europene din acest an”, a scris preşedintele Klaus Iohannis pe Twitter.

”Am convenit că menţinerea unităţii şi solidarităţii noastre pentru viitoarea arhitectură instituţională este crucială”, a mai transmis şeful statului.

Citește și: Marcel Ciolacu, discuții cu Ursula von der Leyen despre priorităţile europene ale României și aderarea completă la Schengen

 

Tot în cursul zilei de miercuri, președintele Iohannis a primit-o la Cotroceni pe Roberta Metsola, președinta Parlamentului European.

”Am avut astăzi discuții aprofundate cu Roberta Metsola, Președintele Parlamentului European, o prietenă a României, aflată la București cu prilejul Congresului PPE. Am evidențiat importanța menținerii vocii noastre proeuropene puternice în Parlamentul European, mai ales că vom avea, în curând, alegeri europene extrem de importante.”, a subliniat șeful statului.

Citește și: Nicolae Ciucă, întâlnire cu Roberta Metsola, preşedinta PE: Miza alegerilor din iunie este păstrarea într-o poziţie fruntaşă a forţelor pro-europene