Klaus Iohannis le-a scris lui Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu pe tema referendumului

Administraţia prezidenţială a dat publicităţii scrisoarea transmisă de președintele Klaus Iohannis Președinţilor celor două Camere ale Parlamentului referitor la temele referendumului din 26 mai 2019. 

RomaniaTV.net
04 apr. 2019, 13:25
Klaus Iohannis le-a scris lui Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu pe tema referendumului

Președintele Klaus Iohannis a transmis joi, 4 aprilie, o scrisoare Președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, și Președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, privind organizarea unui referendum național.

Vă prezentăm în continuare textul scrisorii:

Bucureşti, 4 aprilie 2019

Domnului Călin POPESCU-TĂRICEANU, Preşedintele Senatului

Domnului Nicolae-Liviu DRAGNEA, Preşedintele Camerei Deputaţilor

Stimate Domnule Preşedinte al Senatului,

Stimate Domnule Preşedinte al Camerei Deputaţilor,

În temeiul dispozițiilor art. 90 din Constituție, precum și ale art. 2 și art. 11 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, intenţionez să cer poporului să-şi exprime, prin referendum, voinţa suverană cu privire la următoarele probleme de interes național:

Interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție;
Interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare corelată cu dreptul altor autorități constituționale de a sesiza direct Curtea Constituțională cu privire la ordonanțe.
Având în vedere dispozițiile legale menţionate, consult Parlamentul cu privire la organizarea unui referendum naţional referitor la problemele sus-menționate.

Cu întreaga considerație,

Președintele României,

KLAUS-WERNER IOHANNIS