Klaus Iohannis: „Mă voi vaccina public împotriva COVID, dacă asta îi ajută pe sceptici”. Când ajunge primul set de vaccin în România

Președintele României, Klaus Iohannis, a dezvăluit că se va vaccina public împotriva COVID dacă acest lucru le-ar da încredere celor sceptici.

25 nov. 2020, 18:48
Klaus Iohannis: „Mă voi vaccina public împotriva COVID, dacă asta îi ajută pe sceptici”. Când ajunge primul set de vaccin în România

”Dacă se crede că asta ar ajuta, cu plăcere, da, mă voi vaccina public. Dacă a fost o întrebare indirectă, da, eu cred în vaccinare”, a spus Klaus Iohannis, în cadrul conferinței de presă susținute la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis a mai spus că primul set de vaccin va ajunge în țara noastră la finalul anului viitor.

Klaus Iohannis a răspuns: Lockdown după alegerile din 7 decembrie?

Președintele a dat asigurări că nu se va impune carantinarea țării după alegerile parlamentare din 7 decembrie, așa cum spun diverși politicieni în spațiul public.

„În acest context de carantină, lockdown, vreau să fie foarte clar. Nu există nicio intenție să promovez un așa-numit lockdown după alegerile parlamentare din 7 decembrie. Repet. Nu există nicio intenție de a intra în carantină după alegeri. Sunt politicieni care încearcă să se promoveze cu astfel de știri senzaționale. Dar nu, nu se întâmplă lockdown-ul. Vom continua să instituim măsuri zonale, acolo unde situația o impune, unde avem o creștere prea mare a numărului de cazuri. Trebuie să obținem schimbări pozitive pentru că, din păcate, mortalitatea și gradul de ocupare a secțiilor ATI sunt prea mari”, a declarat șeful statului.

Klaus Iohannis a fost întrebat de ce Capitala nu a intrat în carantină, așa cum s-a întâmplat în Ilfov, unde rata de infectare e mai mică.

Răspunsul președintelui: „Decizia de carantinare a unei localități nu e ușoară. Exact din acest motiv, acum ceva vreme s-a solicitat INSP și am fost printre cei care au solicitat o metodologie foarte clară care să sprijine autorităților atunci când se ia această decizie. E un catalog întreg de punctaje și în final se face o sumă. Iar carantinarea se poate lua în considerare local atunci când punctajul devine foarte mare. Am întrebat azi unde stăm și pentru București încă nu s-a ajuns la un număr de puncte care să facă posibilă carantinarea. Acum nu discutăm despre carantinare”.

Klaus Iohannis, anunţ pentru Ziua Naţională: Fără paradă militară de 1 Decembrie!

Președintele României, despre situația dramatică de la Matei Balș: ”E foarte adevărat că suntem la limită”

 


loading...
Partenerii noștri