Klaus Iohannis a participat la un prânz privat la reşedinţa regelui Mihai I VIDEO

Preşedintele ales, Klaus Iohannis, a participat miercuri, la un prânz privat la reşedinţa Regelui Mihai I. Klaus Iohannis a ajuns la Palatul Elisabete cu puţin înainte de ora 13,00, neînsoţit de prima doamnă.

19 nov. 2014, 10:31

Klaus Iohannis a fost întâmpinat, la Palatul Elisabeta, de Principele Radu şi principesa Margareta, căreia i-a dăruit un buchet cu flori. 

Regele Mihai I şi Klaus Iohannis au luat împreună un prânz privat, la care au participat şi principesa Margareta şi principele Radu. Invitaţia pentru prânz privatul, care a durat aproximativ o oră, a fost adresată de Regele Mihai.

Aproximativ 1.200 de persoane l-au sărbătorit miercuri, la Palatul Elisabeta din Bucureşti, pe Regele Mihai I, cu ocazia zilei sale de naştere şi a zilei onomastice, participanţii la acest eveniment fiind salutaţi de Familia Regală a României în jurul orei 12.00.

Regele Mihai, porţi deschise la Palatul Elisabeta pe 19 noiembrie

Cu câteva minute înaintea orei 12.00, regele Mihai a ieşit în balconul Palatului Elisabeta, alături de principesa moştenitoare Margareta şi de principele Radu. Aceştia au salutat mulţimea în ce fanfara „Muzica Reprezentativă a Armatei” a interpretat Imnul Regal.

Apariţia regelui Mihai I la balconul Palatului Elisabeta a atras ropote de aplauze din partea mulţimii, care a umplut grădina reşedinţei Familiei Regale. Oamenii au strigat „Regele Mihai”, „Regele şi patria”, „Trăiască Regele” şi „Monarhia salvează România”, fluturând steguleţe tricolore în cinstea Familiei Regale.

Regele Mihai, principesa Margareta şi principele Radu au stat la balcon şi în timpul interpretării „Marşului Carol I”, după care membrii Familiei Regale au părăsit balconul, revenind câteva momente mai târziu pentru saluta din nou invitaţii.

Fanfara „Muzica reprezentativă a Armatei”, alături de oamenii prezenţi i-au cântat împreună Regelui Mihai „Mulţi ani trăiască!” şi „La Mulţi ani”.

Regele a părăsit balconul, însă a revenit şi pentru a treia oară pentru a saluta mulţimea, gestul său fiind aclamat şi aplaudat de cele aproximativ 1.200 de persoane care s-au adunat până la finalul evenimentului în grădina Palatului Elisabeta din Capitală.

Manifestarea a avut şi un moment surpriză, 200 de porumbei fiind eliberaţi de la un alt balcon al Palatului Elisabeta, în timp ce regele Mihai saluta mulţimea.

Evenimentul de la Palatul Elisabeta s-a încheiat în jurul orei 12.20.

Tot miercuri, Klaus Iohannis a avut o întâlnire cu ambasadorul Franţei la Bucureşti. În cadrul întâlnirii, diplomatul francez i-a înmânat lui Klaus Iohannis o scrisoare de felicitare din partea preşedintelui Franţei, Francois Hollande, pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale.