Klaus Iohannis, mesaj cu ocazia Sărbătorii de Pesah: Manifestarile antisemite, xenofobe şi rasiste trebuie să fie sancţionate aspru

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, un mesaj cu ocazia Sărbătorii de Pesah, în care reafirmă angajamentul său pentru protejarea drepturilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi ocrotirea patrimoniului spiritual şi cultural al minorităţilor etnice, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

RomaniaTV.net
19 apr. 2019, 18:38
Klaus Iohannis, mesaj cu ocazia Sărbătorii de Pesah: Manifestarile antisemite, xenofobe şi rasiste trebuie să fie sancţionate aspru

„O dată în plus, condamn acţiunile care aduc atingere libertăţii de conştiinţă şi care pângăresc memoria Holocaustului. În România, manifestările antisemite, xenofobe şi rasiste trebuie să fie sancţionate aspru, cu celeritate, în conformitate cu legislaţia în domeniu”, spune Iohannis în mesajul care a fost prezentat de către consilierul prezidenţial Sergiu Nistor la Sinagoga Mare din Bucureşti.

Potrivit şefului statului, comunitatea evreiască a contribuit „în mod definitoriu la modernitatea şi prosperitatea ţării noastre, la independenta şi unitatea naţională, precum şi la integrarea noastră în structurile europene şi nord-atlantice, şi asumarea valorilor democratice”.

„Această valoroasă contribuţie ne aminteşte cât este de important să apărăm, în societatea de astăzi, legăturile de solidaritate care fac posibilă convieţuirea armonioasă şi respectul faţă de celălalt”, mai arată preşedintele Iohannis.

El a adresat conducerii Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România şi tuturor membrilor comunităţilor evreieşti felicitări şi urări de prosperitate.

„Celebrare a eliberării evreilor din robie şi a renaşterii lor ca popor liber, Pesah reînnoieşte, cu fiecare sărbătoare, fidelitatea faţă de valorile spirituale ale iudaismului, precum dialogul, solidaritatea şi toleranţa”, mai spune preşedintele Iohannis în mesajul său.