Klaus Iohannis, mesaj de condoleanţe, în urma morţii fostului premier japonez Shinzo Abe: A fost un prieten adevărat!

Preşedintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă şi liderul PSD Marcel Ciolacu au transmis vineri mesaje de condoleanţe după asasinarea lui Shinzo Abe.

08 iul. 2022, 13:17
Klaus Iohannis, mesaj de condoleanţe, în urma morţii fostului premier japonez Shinzo Abe: A fost un prieten adevărat!

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, un mesaj de condoleanţe, în urma morţii fostului premier japonez Shinzo Abe, care în cursul dimineţii a fost victima unui asasinat. Şeful statului spune că acesta a fost un apărător puternic al democraţiei şi al multilateralismului şi, de asemenea, un prieten adevărat.

”Sincere condoleanţe familiei fostului prim-ministru Abe Shinzo şi poporului japonez pentru această pierdere tragică. A fost un apărător puternic al democraţiei şi al multilateralismului şi, de asemenea, un prieten adevărat!”, se arată în mesajul transmis de preşedintele Klaus Iohannis pe Twitter.

A murit Shinzo Abe. Fostul premier al Japoniei a fost împuşcat vineri dimineaţă

Fostul premier japonez Shinzo Abe a încetat din viaţă vineri, la vârsta de 67 de ani, după ce a fost împuşcat la un miting electoral, a anunţat postul bublic de televiziune NHK, citând surse din partidul fostului premier, relatează CNN.

Ulterior, decesul a fost confirmat de şeful spitalului la care a fost internat după incident.

Marcel Ciolacu se declară profund şocat de vestea privind asasinarea fostului premier al Japoniei, Shinzo Abe: Excelenţa Sa a fost un remarcabil om de stat şi un bun prieten al României. Condamnăm cu fermitate atacul!

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Marcel Ciolacu s-a declarat, vineri, profund şocat de vestea privind asasinarea fostului premier al Japoniei, Shinzo Abe, despre care a spus că ”a fost un remarcabil om de stat şi un bun prieten al României”. ”Condamnăm cu fermitate atacul!”, mai spune Marcel Ciolacu în mesajul de pe Twitter.

”Profund şocat de vestea privind asasinarea fostului premier al Japoniei, Shinzo Abe! Excelenţa Sa a fost un remarcabil om de stat şi un bun prieten al României. Condamnăm cu fermitate atacul! Gândurile şi rugăciunile noastre sunt alături de familia sa şi de poporul japonez!”, spune în mesaj preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Marcel Ciolacu.

Klaus Iohannis condamnă tentativa de asasinat a fostului premier japonez: „Rugăciunile noastre sunt alături de el” VIDEO

Fostul premier japonez Shinzo Abe a încetat din viaţă vineri, la vârsta de 67 de ani, după ce a fost împuşcat la un miting electoral, a anunţat postul bublic de televiziune NHK, citând surse din partidul fostului premier, relatează CNN. Ulterior, decesul a fost confirmat de şeful spitalului la care a fost internat după incident.