Klaus Iohannis condamnă tentativa de asasinat a fostului premier japonez: „Rugăciunile noastre sunt alături de el” VIDEO

Fostul premier al Japoniei a fost împușcat în spate în timp ce ținea un discurs în cadrul unui eveniment electoral şi se află în stare critică. Totul a fost surprins de o filmare cu telefonul mobile.

08 iul. 2022, 09:49
Klaus Iohannis condamnă tentativa de asasinat a fostului premier japonez: „Rugăciunile noastre sunt alături de el” VIDEO

Președintele României, Klaus Iohannis, condamnă tentativa de asasinat a fostului premier japonez Abe Shinzo. „Condamnăm cu fermitate împușcarea fostului prim-ministru japonez Abe Shinzo. În aceste momente foarte dificile, gândurile și rugăciunile noastre sunt alături de el, de familia sa și de poporul japonez!”, a punctat președintele român.

Fostul premier al Japoniei, Shinzo  Abe, împuscat la un eveniment electoral – VIDEO cu momentul atacului
Fostul premier japonez Shinzo Abe se află în stare critică după ce a fost împuşcat la un eveniment din oraşul Nara, a anunţat prim-ministrul nipon Fumio Kishida, citat de CNN.

Fostul premier al Japoniei a fost împușcat în spate în timp ce ținea un discurs în cadrul unui eveniment electoral. Totul a fost surprins de o filmare cu telefonul mobile.
Fostul premier japonez Shinzo Abe a fost dus la spital după ce s-a prăbuşit în cursul unui eveniment electoral în oraşul Nara (vest), vineri, şi este inconştient, au raportat media locale, citate de Reuters şi AFP.

Război în Ucraina. Sirenele de război au sunat la Harkov. Rusia a lovit cu rachete Uragan mai multe clădiri

Mai multe media, printre care agenţia de presă Kyodo, au transmis că fostul premier a fost atacat. Kyodo şi postul naţional de televiziune NHK au raportat că s-au auzit două focuri de armă.

Premierul nipon Fumio Kishida a declarat vineri că Shinzo Abe, predecesorul său în acest post, se află ”în stare foarte gravă” după ce a fost împuşcat în timp ce susţinea un discurs la un eveniment electoral la Nara (vest), transmite AFP.

”Este un act barbar în plină campanie electorală, care este fundamentul democraţiei, iar aceasta este absolut impardonabil”, a afirmat Kishida, care a spus că se roagă pentru supravieţuirea lui Abe, fostul său mentor politic şi în mandatul căruia a deţinut portofoliul de ministru al afacerilor externe, din 2012 şi până în 2017.

Potrivit dpa, Kishida a condamnat atacul ”în cei mai duri termeni” şi şi-a întrerupt campania electorală în prefectura Yamagata (nord), întorcându-se cu elicopterul la reşedinţa sa oficială din Tokyo.

Potrivit presei, Abe a fost împuşcat, în plină stradă, de un fost membru al forţelor de apărare japoneze, fostul premier fiind atins de două gloanţe.