Klaus Iohannis, mesaj la comemorarea lui martirului Liviu Babeş: Să nu mai trăim niciodată în minciună şi frică!

Publicat: Sâmbătă, 02 Martie 2019 11:10 // Actualizat: Sâmbătă, 02 Martie 2019 11:10 // Sursa: romaniatv.net

Președintele Klaus Iohannis a transmis sâmbătă un mesaj cu prilejul comemorării a 30 de ani de la moartea violentă a lui Liviu Cornel Babeș, care și-a dat foc pe pârtie în semn de protest la adresa regimului comunist de dinainte de 1989.

„În urmă cu exact 30 de ani, Liviu Cornel Babeș şi-a dat foc pe pârtia «Bradul» din Brașov în semn de protest faţă de abuzurile și fărădelegile regimului comunist.

Gestul său temerar reprezintă una dintre paginile pline de eroism și în același timp de dramatism din istoria noastră recentă. Spre disperarea regimului comunist, prin jertfa sa, despre care s-a aflat rapid în presa internațională, Liviu Babeș a spus lumii întregi că poporul român era asuprit, iar România trăia, acum trei decenii, una dintre cele mai negre perioade din istoria sa.

Liviu Babeș a renunțat la viața sa pentru un adevăr. El și-a continuat însă existența în memoria noastră devenind astfel un învingător.

Există multe feluri de a ne aminti de jertfa sa. Unul dintre acestea este să înlocuim cuvintele cu fapte. Să nu ne mai lăsăm mințiți, manipulați! Să nu mai lăsăm niciodată un regim abuziv să calce în picioare legea și drepturile noastre! Să nu mai trăim niciodată în minciună şi frică!

Fie ca memoria lui să rămână veşnic în inimile noastre!”, a trasmis președintele Iohannis într-un mesaj difuzat de Administrația Prezidențială.

Pe 2 martie 1989, Liviu Babeş, era pictor şi sculptor amator, a plecat să schieze în Poiana Braşov, iar după ce a coborât pentru ultimă oară pe pârtie şi-a dat foc în semn de protest la adresa regimului comunist. Cumplitul evenimentul a fost făcut public în presa străină cu ajutorul a doi turişti scoţieni, care se aflau în acel moment pe pârtie şi care au relatat întâmplarea unei agenţii de ştiri, aceasta fiind preluată mai departe de marile publicaţii. În schimb, în ţară doar românii care ascultau „Europa Liberă" au aflat de sinuciderea lui Liviu Babeş

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Klaus Iohannis Klaus iohannis mesaj liviu babes
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
03 mar 01:26
Răspunde | Votează email 0 email
amar
Voi care strigaţi cu trompetele voastre de partizanii meschinii cu faţadă de politruc , umblaţi să ne duceţi în eruare ,cu sloganuri mincinoase ,nu aveţi puterea de a gândi pentru adevăr dreptate şi cinste onest şi omenesc . Sunteţi nişte rataţi , va învăluit banii cei primiţi şi strigaţi pe un om nevinovat şi care ajută un popor pentru prosperitate la un trai mai bun Dar voi nu vreţi numai voi să vă umflaţi şi guşaţii . Noi aşteptăm banul nostru de drept , nu ies în stradă şi arunc banii pe stradă . O şleatcă de gomuzi meschini înapoiaţi de pe vremea ceauşistă . Ai grijă şi-l urmăreşti pe Domnul Dragnea să te duci să strigi la el . Cu ce ai fugit aşa repede ai bani de la cine te înpinge acolo să-l defăimez pe un om care totuşi munceşte pentru comunitate . Uite dece-ţi fac observaţie atenţie! Dacă,, DNA-ul era cinstit cu dosarul Tel Drum a Domnului Liviu Dragnea îl prezenta fără să'l ascundă . Dar el este o făcătură şi chiar fără acuzaţii în el şi dă din colţ în colţ să nu iese la suprafaţă adevărul fals şi nelegiuirea făcută în d.n.a şi muşamalizat . Asta înseamnă că Domnul Liviu Dragnea nu'i vinovat cu nimic şi nici cu condamnarea luată . Justiţie falsă fără o pregătire intelectuală în slujba cetăţenilor . Şi , dreptul la apărare pentru un proces echitabil . În loc de bune a primit ocară .
02 mar 23:40
Răspunde | Votează email 0 email
oamenicasobolani
Hai, sictir, fa, draga!
Cine o mai fi amintit de omul asta...?

Mai pune-ti capul si la lucru sau, mai calca-te si pe limba cand e nevoie, dar, cine sa te bata pe unde n-ai?
02 mar 18:38
Răspunde | Votează email 0 email
ELENA
OARE PANA UNDE POATE MERGE IPOCRIZIA ACESTUI PRESEDINTE?EL INSUSI SE MAI SUPORTA?
1
EUR
4.8398
RON
03 Jun
noapte 10 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H