Klaus Iohannis, mesaj pe Facebook după întâlnirea cu Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene

Preşedintele Klaus Iohannis a avut o întâlnire în data de 31 ianuarie cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker şi cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, una dintre teme fiind modificările aduse legilor Justiţiei.

RomaniaTV.net
31 ian. 2018, 14:13
Klaus Iohannis, mesaj pe Facebook după întâlnirea cu Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene

„Întâlnire excelentă și constructivă cu Jean-Claude Juncker și Colegiul Comisarilor, astăzi, la Bruxelles. Le-am transmis oficialilor europeni că mandatul României la Președinția Consiliului Uniunii Europene va fi eficient, pragmatic și că vom contribui într-o mare măsură la construcția unui viitor mai bun și mai sigur pentru Uniune. Un alt subiect abordat a fost modificarea legilor justiției din România. Am reafirmat și în acest cadru că cel mai important obiectiv al meu rămâne același: independența justiției este intangibilă! E o chestiune pentru care mă voi implica total și voi face absolut tot ce poate face un Președinte pentru a păstra lucrurile așa. Personal, sunt hotărât și convins că voi reuși ca discuțiile pe acest subiect să se finalizeze cu legi îmbunătățite, care să poată fi folosite practic”, a scris Klaus Iohannis pe Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, la conferinţa comună cu Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, că a discutat cu oficialul european despre situaţia din România, inclusiv pe tema Justiţiei, într-o notă pozitivă. La rândul său, Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, a declarat, după întâlnirea cu Klaus Iohannis că statul de drept funcţionează, este bine informat despre ce se întâmplă în România, dar dacă legile rămân cum au fost schimbate în Parlament se pot schimba şi discuţiile despre MCV şi Schengen.