Klaus Iohannis, mesaj pe Facebook despre necesitatea creării Uniunii Energetice la nivelul UE

Preşedintele Klaus Iohannis a postat pe Facebook un mesaj în care arată punctele forte ale creării unei Uniuni Energetice la nivelul UE. Şeful statului argumentează că o astfel de Uniune ar "valorifica mai eficient resursele de energie din țările noastre". Astfel, acest lucru ar duce la "reducerea costurilor pentru cetățenii UE", cum ar fi scăderea preţului gazelor.

19 mart. 2015, 12:49
Klaus Iohannis, mesaj pe Facebook despre necesitatea creării Uniunii Energetice la nivelul UE

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat înaintea plecării sale la Consiliul European de la Bruxelles că România susține crearea unei uniuni a energiei.

Prețul ridicat al gazului și cheltuielile suportate de populație și de consumatorii industriali vor putea fi reduse prin crearea unei Uniuni a Energiei la nivelul statelor membre ale Uniunii Europene„, a punctat Klaus Iohannis pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS a plecat însoţit de soţia sa, Carmen, la Consiliu European de la Bruxelles VIDEO

„Dacă, la reuniunea Consiliului European care începe azi la Bruxelles, ne vom pune de acord, ca lideri ai statelor UE, asupra dezvoltării unei Pieţe Interne în domeniul energiei, atunci vom valorifica mai eficient resursele de energie din țările noastre, vom economisi mai mult, vom diversifica sursele şi rutele de aprovizionare cu energie, și, dezvoltând infrastructura, vom avea o mai bună conectare între statele membre ale Uniunii.

Astfel, costurile pentru cetățenii UE vor scădea odată cu dependența de presiunile politice de pe piața energiei„, a concluzionat şeful statului pe Facebook.

Înaintea plecării sale la Bruxelles, Klaus Iohannis a motivat necesitatea creării acestei Uniuni Energetice.

„România susține crearea unei uniuni a energiei bazate pe cele cinci dimensiuni propuse de Comisia Europeană — securitate energetică, piață internă a energiei, eficiență energetică, protecția mediului, precum și cercetarea, inovarea și competitivitatea în domeniu. În evaluarea noastră, crearea Uniunii Energiei va duce avantaje importante pentru statele membre.

Prioritățile care trebuie avute în vedere sunt crearea unei reale piețe interne în domeniul energiei, valorificarea mai eficientă a resurselor energetice indigene, diversificarea surselor și rutelor de aprovizionare cu energie, dezvoltarea infrastructurii care să permită o mai bună conectare între statele membre ale Uniunii„, a precizat șeful statului.