Klaus Iohannis: Nu am de gând să refuz dublarea alocaţiilor copiilor

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Palatul Cotroceni, că nu are de gând să refuze dublarea alocaţiilor pentru copii. Şeful statului a precizat că proiectul de lege ale termen de promulgare 18 ianuarie şi că la acest moment se aşteaptă lămuriri din partea Guvernului Orban. 

RomaniaTV.net
09 ian. 2020, 15:48
Klaus Iohannis: Nu am de gând să refuz dublarea alocaţiilor copiilor

„Proiectul de lege are termen de promulgare 18 ianuarie. La momentul acesta nu intenţionez să refuz promulgarea. Proiectul se afla in analiza. Vorbim despre niste sume care nu sunt prinse in buget. La momentul acesta nu intentionez sa refuz promulgarea”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis. 

Camera Deputaţilor a adoptat, la finalul anului trecut, proiectul de lege iniţiat de PSD privind dublarea alocaţiilor pentru copii. S-au înregistrat 179 voturi ”pentru”, niciun vot ”împotrivă” şi 9 abţineri. Proiectul a ajuns pe masa preşedintelui Klaus Iohannis. Acesta poate să-l promulge, să îl retrimită la parlament sau să îl atace la CCR.

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, susține că există bani pentru majorarea alocațiilor doar dacă sunt eliminate pensiile speciale. Roman a propus o sesiune extraordinară astfel încât parlamentarii să voteze cât mai repede eliminarea pensiilor speciale.

„Nu e vorba de o declaratie politica. În Parlament există un proiect de lege cu raport de adoptare votat la sfârşitul lunii decembrie în Comisia de Muncă, votat în unanimitate, proiectul de lege al PNL de eliminare a pensiilor speciale pentru parlamentari, magistraţi, grefieri, personal aeronautic civil etc. Singurul pas care mai trebuie făcut este ca acest proiect să fie introdus pe ordinea de zi pentru vot final. Mă gândesc că dacă PSD a votat în comisie, poate si in plen. Atunci am rezolva problema”, a declarat liderul deputaților PNL, Florin Roman.