Klaus Iohannis nu s-a testat deloc de coronavirus! Motivul invocat de preşedinte

Klaus Iohannis, preşedintele României, a mărturisit în timpul unei conferinţe de presă ţinute la Palatul Cotroceni că nu s-a testat niciodată până acum de coronavirus, moivul fiind unul simplu: nu a intrat în contact cu nici un bolnav. 

RomaniaTV.net
30 sept. 2020, 15:02
Klaus Iohannis nu s-a testat deloc de coronavirus! Motivul invocat de preşedinte
Klaus Iohannis

„Nu m-am testat, pentru că nu am fost în contact cu nici o persoană bolnavă. Testările se fac când ai fost în contact cu un bolnav. Eu port mască, evit participarea la evenimente aglomerate, păstrez distanța. Recomand tuturor românilor să fie precauți”, a declarat Klaus Iohannis în timpul conferinţei. 

Citeşte şi: Iohannis, după ce numărul cazurilor COVID trece de 2.000: E posibil să se reintroducă restricţii, altfel lucrurile scapă de sub control

De asemenea, înainte de alegerile locale preşedintele le-a recomandat românilor să iasă la vot, însă atunci când a fost întrebat ce le va recomanda în decembrie, Klaus Iohannis a răspuns simplu „să respecte măsurile. 

Citeşte şi: Klaus Iohannis, despre fraudarea alegerilor: „Este pur şi simplu inacceptabil. Cei vinovaţi vor fi traşi la răspundere”

„Eu recomand tuturor să respecte măsurile, mai ales pe cele simple. Evoluția e fluidă, trebuie să vedem de la o zi la alta cum evoluează pandemia. Oamenii de știință cercetează cum se evaluează situația pandemiei, cum poate fi trataă, prevenită. Însă trebuie să recunpaștem că acum știm mult mai multe decât am știut de Paște. Ca atre, în acest moment experții spun că alegerile sunt posibile dacă respectăm toate normele prescrise. Până atunci convingem oamenii să fie atenți și dacă totul e bine putem să avem alegeri parlamentare. În ce privește sărbătorile de iarnă, nu cred că virusul va dispărea până atunci, și recomand românilor să nu meargă în locuri aglomerate, să fie precauți. Și Crăciunul se poate sărbători cu precauție”, a continuat preşedintele Klaus Iohannis.