Victor Ponta, ironie la adresa lui Iohannis: „A reușit ce n-am reușit nici eu cu Crin de marțea neagră, nici Dragnea cu OUG 13”

Victor Ponta, fostul premier, a reacționat ironic după ce Înalta Curte a hotărât că deciziile CCR privind prescripţia se aplică retroactiv. Potrivit acestuia, decizia ar fi o ''reușită" a președintelui pe care nici el cu Crin Antonescu nu au putut să o facă.

25 oct. 2022, 22:52
Victor Ponta, ironie la adresa lui Iohannis: „A reușit ce n-am reușit nici eu cu Crin de marțea neagră, nici Dragnea cu OUG 13”

Victor Ponta, fostul premier, a reacționat ironic după ce Înalta Curte a hotărât că deciziile CCR privind prescripţia se aplică retroactiv. Înalta Curte de Casație și Justiție a adoptat marți o hotărâre de îndrumare referitoare la aplicarea deciziilor CCR din 2018 și 2022 privind prescripția.

Conform  G4Media, hotărârea  ar putea duce la încetarea mai multor procese penale în care nu mai funcționează prescripția specială.

Victor Ponta, ironie la adresa lui Iohannis

„Iohannis a reușit ce n-am reușit nici eu cu Crin de marțea neagră, nici Dragnea cu OUG 13”, a Acest text a fost copiat de pe Ziare.com Victor Ponta: ”Iohannis a reușit ce n-am reușit nici eu cu Crin de marțea neagră, nici Dragnea cu OUG 13”Practic, cine nu a fost condamnat după 2014, a scăpat. E corect până la urmă. Să nu credeți că îmi pare rău. Dar ne amuzăm acum”, a declarat acesta la B1.

Reacția acestuia a venit  după  Înalta Curte de Casație și Justiție a adoptat o hotărâre de îndrumare referitoare la aplicarea deciziilor CCR din 2018 și 2022 privind prescripția. Potrivit ÎCCJ, decizia CCR privind prescripţia se aplică retroactiv. Hotărâre care ar putea duce la încetarea mai multor procese penale în care nu mai funcționează prescripția specială, potrivit mai multor magistrați și avocați consultați de G4Media.

Printre cei care beneficiază de a această decizie este și Ioana Băsescu și Elena Udrea. Vorbim aici de dosarele Hidroelectrica și Finanțarea campaniei prezidențiale a lui Traian Băsescu din 2009.

Elena Udrea și Ioana Băsescu au fost condamnate în primă instanță la 8 și respectib 5 ani de detenție cu executare.

De altfel, la termenul din 8 septembrie 2022, completul de la Înalta Curte care judecă procesul Finanțării campaniei prezidențiale a lui Traian Băsescu din 2009 a amânat dezbaterile până pe  ta de 15 decembrie 2022, după decizia ÎCCJ din 25 octombrie 2022.

Elena Udrea ar putea rămâne după gratii, cu condamnarea de 6 ani de detenție în dosarul Gala Bute, conform G4Media. Acest lucru vine în contextul în care  fostul ministru a fost condamnat în mai 2018, înainte de data intrării în vigoare a primei decizii CCR (iunie 2018).

Citește și: Marius Budăi, anunțul anului pentru pensionari: „E cea mai mare victorie! Să nu mai condamnăm cetățenii României la sărăcie pentru următorii 50 de ani!” | EXCLUSIV

Citește și: Rareș Bogdan, revoltat pentru că PSD nu a propus un nou ministru la Apărare: „Președintele Iohannis poate colabora cu orice ministru căruia îi bate inima în spirit românesc!” | EXCLUSIV