Klaus Iohannis: „Nu văd motive pentru un lockdown”. Unde ar reveni măsuri din starea de urgenţă

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, miercuri, într-o conferință de presă la Palatul Cotroceni, despre o eventuală reinstare a stării de urgență. 

RomaniaTV.net
23 sept. 2020, 14:41
Klaus Iohannis: „Nu văd motive pentru un lockdown”. Unde ar reveni măsuri din starea de urgenţă

„Nu văd motive pentru un lockdown, o situație în care cetățenii să stea la domiciliu. Vedem că numărul de infectări este în creștere. Noi putem să stăpânim epidemia dacă respectăm regulile.

Sunt lucruri atât de simple prin care putem să reușim să stăvilim răspândirea epidemiei”, a spus Klaus Iohannis.

Numărul total al cazurilor de COVID-19 a ajuns la 116.415 miercuri, după ce Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că 1.767 de persoane au fost diagnosticate în ultimele 24 de ore. Au fost înregistrate 47 de decese, inclusiv ale unor persoane din categoria de vârstă 20 – 29 de ani, bilanţul ajungând la 4.550. La ATI sunt internaţi 498 de pacienţi.

CORONAVIRUS. Bulgaria a prelungit starea de urgenţă epidemiologică până pe 30 noiembrie 

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, miercuri, într-o conferință de presă la Palatul Cotroceni, despre epidemia de coronavirus și numărul mare de infectări.

„În măsura în care numărul de persoane crește, se poate lua măsuri. Sunt adeptul măsurilor luate în plan local sau județean.

De când a început, răspândirea nu este uniformă. Este necesar să se ia măsuri dure, acolo unde sunt necesare. în funcție de evoluția pandemiei”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele României, Klaus Iohannis, susține că este foarte puțin probabil ca România să revină la starea de urgență, această măsură fiind ultima luată în calcul. Declarația lui Iohannis vine în contextul în care România a înregistrat în ultimele 24 de ore un nou record de cazuri: 1.767 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 în ultimele 24 de ore.

„Este foarte puțin probabil să revenim la starea de urgență deoarece disfuncționalitățile au fost majore în economie și alte sectoare. Între timp am învățat multe: știm cum să o gestionă, știm cum să aplicăm sancțiuni și am toată siguranța că vom gestiona situația.

Starea de urgență trebuie să rămână ultima soluție și sper să nu mai ajunge acolo”, a declarat președintele României, Klaus Iohannis.