Klaus Iohannis o cheamă pe Viorica Dăncilă la consultări pe tema comisarului european din partea României

Președintele Klaus Iohannis i-a trimis luni o scrisoare premierului Viorica Dăncilă, în care o invită miercuri la consultări, pe tema nominalizării persoanei pentru funcția de membru al Comisiei Europene.

30 sept. 2019, 08:13
Klaus Iohannis o cheamă pe Viorica Dăncilă la consultări pe tema comisarului european din partea României

„Stimată doamnă Prim-ministru,

În temeiul dispozițiilor art. 80 și ale art. 86 din Constituție vă invit pentru consultări miercuri, 2 octombrie a.c., ora 12:00, la Palatul Cotroceni.

Consultările vizează aspecte legate de nominalizarea persoanei pentru funcția de membru al Comisiei Europene. Această chestiune reprezintă o problemă urgentă și de importanță deosebită pentru statul român.

La această întâlnire puteți fi însoțită de miniștrii de resort”, a transmis preşedintele Klaus Iohannis în scrisoare.

Rovana Plumb a transmis o scrisoare Comisiei JURI din Parlamentul European în care declară că şi-a achitat împrumutul de 800.000 de lei, din cauza căruia i-a fost blocată numirea în funcția de comisar european. Rovana Plumb susţine că i-a oferit creditorului două apartamente.

Comisia JURI din Parlamentul European s-a întrunitdin nou luni dimineaţă, pentru lua decizia finală în privinţa candidaturii Rovanei Plumb pentru un post de comisar european. 

Citeşte şi: Rovana Plumb anunţă că şi-a plătit datoria. Comisia JURI decide azi în privinţa candidaturii ei la funcţia de comisar european