Klaus Iohannis participă la Adunarea Generală ONU de la New York. Președintele, invitat la summit de Joe Biden

Președintele Klaus Iohannis va participa la Adunarea Generală a ONU, care va avea loc la New York, dar și la un summit pe tema pandemiei, la invitația lui Joe Biden.

16 sept. 2021, 19:50
Klaus Iohannis participă la Adunarea Generală ONU de la New York. Președintele, invitat la summit de Joe Biden

Președintele Klaus Iohannis

lua parte la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU), care va avea loc la New York, în perioada 21-23 septembrie.

Iohannis va participa și la un summit pe tema pandemiei de Covid-19, la invitația președintelui american Joe Biden.

Pentru prima dată de la începutul pandemiei șefii de stat sau de guvern din statele membre ONU vor fi prezenți fizic la lucrările Adunării Generale a ONU.

Potrivit anunțului făcut joi de Palatul Cotroceni, „participarea Președintelui României la această sesiune va constitui o oportunitate de evidențiere a poziției țării noastre cu privire la actualele provocări globale, care necesită soluții comune, solidaritate și cooperare, bazate pe principii democratice solide și respectarea dreptului internațional. Președintele Klaus Iohannis va sublinia importanța ordinii internaționale bazate pe reguli, precum și a unui multilateralism eficient și echitabil, în beneficiul tuturor cetățenilor statelor membre ONU”.

Tema celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale a ONU este „Construirea rezilienței prin speranță vizând recuperarea după pandemia de COVID-19, reconstrucția durabilă, răspunsul la nevoile planetei, respectarea drepturilor omului și revitalizarea Organizației Națiunilor Unite”.

Klaus Iohannis, invitatul lui Joe Biden la un summit pe tema pandemiei

Klaus Iohannis va fi și invitatul lui Joe Biden la Summitul Global pe tema coordonării răspunsului internațional în contextul noului coronavirus.

Președintele Klaus Iohannis va transmite un mesaj prin care va sublinia eforturile țării noastre de combatere a pandemiei, precum și susținerea pentru construirea unei arhitecturi globale rezistente de securitate a sănătății, care să permită gestionarea adecvată a crizelor neprevăzute, se arată în comunicat, relatează Digi24.