Ceremonie impresionantă pentru victimele accidentului aviatic din Sibiu. Iohannis, prezent la eveniment

Sicriele cu trupurile celor opt militari decedaţi au fost aduse duminică pe platoul Academiei Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu" din Sibiu unde are loc un ceremonial în onoarea lor. La ceremonie participă preşedintele ales Klaus Iohannis şi ministrul Apărării Naţionale, comandantul unităţii militare de la Câmpia Turzii, dar şi oficialităţi locale şi reprezentanţi ai armatei. 

RomaniaTV.net
23 nov. 2014, 11:26

Duminică, pe platoul din incinta Academiei Forţelor Terestre din Sibiu au fost pregătite opt mese îmbrăcate în pânză neagră, pe care să fie aşezate sicriele, relatează Mediafax.

Tot pe platou sunt circa 200 de militari, fanfara militară şi rude şi apropiaţi ai celor decedaţi, la ceremonial asistând colegi ai militarilor şi comandantul unităţii de la Baza Aeriană 71 Câmpia Turzii.

Klaus Iohannis a ajuns în jurul orei 14.00, ţinând în mână o candelă pe care a aşezat-o într-un loc special amenajat, unde şi celelalte oficialităţi au depus candele.

Ulterior, a sosit cortegiul funerar, cu trupurile neînsufleţite ale militarilor. Acestea au fost aduse cu două camioane militare, fiind ulterior coborâte din maşini de către militari, în sunetul fanfarei, purtate pe braţe şi aşezate apoi pe mesele îmbrăcate în pânză neagră, de pe platoul din incinta Academiei Forţelor Terestre.

Reprezentanţii MApN au anunţat că va exista doar un ceremonial religios, slujba fiind oficiată de un sobor de preoţi condus de Andrei Făgărăşanu, episcopul vicar al Sibiului.

Trei dintre sicrie vor fi duse cu camioane militare către judeţele Argeş, Alba şi Olt, iar restul vor fi transportate până la Aeroportul Sibiu, de unde vor fi duse cu un avion militar C130 către Cluj.

Un elicopter militar model IAR-330 PUMA s-a prăbuşit, vineri dimineaţă, la limita dintre judeţele Sibiu şi Mureş, la bordul elicopterului aflându-se zece persoane. Opt militari au murit şi doi au fost răniţi în accident. Parchetul Militar a demarat o anchetă în cazul tragediei aviatice din Sibiu, iar duminică începe audierea martorilor. 

CITEŞTE ŞI Mărturie cutremurătoare a tatălui unuia dintre cei 8 militari morţi în tragedia aviatică din Sibiu

Epava elicopterului a fost ridicată şi dusă într-un hangar de la unitatea din Câmpia Turzii, de acolo de unde a plecat aeronava. Anchetatorii vor continua şi audierile. Sunt foarte mulţi martori care au văzut elicopterul în zbor. Unii spun chiar că pilotul a încercat să aterizeze pe un stadion comunal din zonă şi a deschis trenul de aterizare, dar s-a răzgândit şi a continuat zborul.


loading...