Klaus Iohannis participă luni, la Paris, la Conferinţa ONU privind schimbările climatice

Președintele Klaus Iohannis va participa luni, 30 noiembrie, la Paris, la Conferința Părților (COP 21) la Convenția-cadru a Organizației Națiunilor Unite asupra schimbărilor climatice, a anunțat duminică Administrația Prezidențială.

29 nov. 2015, 17:20
Klaus Iohannis participă luni, la Paris, la Conferinţa ONU privind schimbările climatice

La deschiderea Conferinței Părților (COP 21) la Convenția-cadru a Organizației Națiunilor Unite asupra schimbărilor climatice vor lua parte șefi de stat și guvern din peste 145 de țări, precizează sursa citată.

CITEŞTE ŞI: Klaus Iohannis, la Summitul UE-Turcia de la Bruxelles

Miza principală a conferinței, care se va desfășura la Paris, în perioada 30 noiembrie — 11 decembrie, o reprezintă adoptarea unui nou acord internațional în domeniul schimbărilor climatice, care să fie obligatoriu din punct de vedere juridic și aplicabil tuturor statelor începând cu 1 ianuarie 2021.

Noul acord internațional în domeniul schimbărilor climatice ar urma să încorporeze un set de reguli ambițioase și obligatorii privind reduceri cuantificabile a emisiilor de gaze cu efect de seră și să fie în linie cu ultimele descoperiri științifice și tehnologice, potrivit Președinției.