Klaus Iohannis participă marţi, la Aachen, la semnarea Tratatului de cooperare şi integrare franco-german de către Merkel şi Macron

Publicat: Joi, 17 Ianuarie 2019 15:40 // Actualizat: Joi, 17 Ianuarie 2019 15:40 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, marţi, la Aachen, în Germania, la ceremonia de semnare a Tratatului de cooperare şi integrare franco-german de către cancelarul german Angela Merkel şi şeful statului francez, Emmanuel Macron. Iohannis, care reprezintă România în calitate de Preşedinţie în exerciţiu a Consiliului Uniunii Europene, va susţine o alocuţiune.

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, marţi, la Aachen, Germania, la ceremonia de semnare a Tratatului de cooperare şi integrare franco-german, la invitaţia cancelarului Republicii Federale Germania, Angela Merkel, şi a preşedintelui Republicii Franceze, Emmanuel Macron, anunţă Administraţia Prezidenţială într-un comunicat.

Ceremonia semnării tratatului de către preşedintele francez şi cancelarul german va avea loc în Sala Încoronării a Primăriei oraşului Aachen.

"Cu acest prilej, preşedintele Klaus Iohannis, care reprezintă România în calitate de Preşedinţie în exerciţiu a Consiliului Uniunii Europene, va susţine o alocuţiune. La ceremonie vor mai participa Preşedintele Consiliului European, domnul Donald Tusk, şi Preşedintele Comisiei Europene, domnul Jean-Claude Juncker", transmite Administraţia Prezidenţială.

Conform sursei ctiate, Tratatul bilateral de la Aachen are ca fundament politic şi juridic Tratatul franco-german de la Elysée, din 1963, care a pus bazele reconcilierii istorice dintre Germania şi Franţa, şi va urmări adaptarea relaţiilor dintre cele două state la provocările secolului XXI, cu accent pe sporirea coeziunii acţiunii celor două state la nivel european.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Angela Merkel Emmanuel Macron Klaus Iohannis Tratatul de cooperare franco german
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7305
RON
21 Aug
noapte 18 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H