Klaus Iohannis pe Facebook: Există precedent, Ordonanţa poate fi atacată la Curte

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat pe pagina sa de Facebook că ceea ce a făcut Guvernul în noaptea de marţi spre miercuri este inacceptabil.

01 feb. 2017, 12:11
Klaus Iohannis pe Facebook: Există precedent, Ordonanţa poate fi atacată la Curte

Klaus Iohannis a spus că magistraţii sunt indignaţi de deciziile Executivului şi că CSM va va sesiza Curtea Constituțională:

Ceea ce a făcut Guvernul noaptea trecută este inacceptabil, este o ofensă adusă Justiţiei. Singura cale pe care nu o accept este să nu facem nimic. De aceea, am fost în această dimineață la şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii pentru a vedea ce soluţii sunt să blocăm atacul la statul de drept. Am constatat că magistrații sunt indignați de deciziile Executivului şi sunt hotărâţi să acţioneze solidar pentru menținerea independenței Justiției. Conflictul instituțional este evident, iar CSM va sesiza Curtea Constituțională, care poate inclusiv anula Ordonanța de Urgență„, a declarat preşedintele pe pagina sa de Facebook. 

De asemenea, preşedintele susţine că ordonanţa poate fi atacată la Curte şi speră că Avocatul Poporului să facă acest lucru:

M-am întâlnit, totodată, şi cu Avocatul Poporului care s-a angajat să analizeze rapid actul normativ al Guvernului. Sper că va lua decizia corectă în privinţa sesizării CCR. Există precedent, Ordonanţa poate fi atacată la Curte chiar dacă prevederile acesteia nu au intrat în vigoare. Avocatul Poporului are şi o obligaţie morală faţă de românii revoltaţi care îi cer în acest moment să le reprezinte interesele„, a conchis preşedintele Klaus Iohannis.