Klaus Iohannis, pierdut fără prompter

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a dovedit o stâgăcie oratorică desăvârșită la primul său discurs electoral liber. Edilul de la Sibiu este incapabil în a-și susține propriul program politic fără să nu citească de pe promter. Iohannis prin subiectele abordate la mitingul electoral nu a reușit să impresioneze mulțimea care asculta în tăcere.

19 oct. 2014, 11:57
Klaus Iohannis, pierdut fără prompter

Alianța Creștin –Liberală (ACL) a organizat sâmbătă la Iași un miting electoral pentru susținerea candidaturii lui Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale. Evenimentul care a avut loc în Piața Palatului a fost marcat de stângăcia oratorică lui Iohannis, care în încercarea acestuia de a ține un discurs liber a arătat că este un slab vorbitor de limba română care continuă să gafeze.

„Văd aici în mulțime o mare muțime”, „Cu toții știm că se întâmplă lucruri ciudate”, „Este nevoie pentru Moldova de locuri de muncă”, „Ați fost generația de sacrificiu”, „Voi fi președintele care creează locuri de muncă”, „Vreau să vă spun ceva”, „Afișele cu Ponta sunt pe fiecare stâlp și copac”, „Văd aici în piață foarte mulți oameni cu păr alb” sunt doar câteva dintre gafele comise de Klaus Iohannis la Iași.

Subiectele abordate de Klaus Iohannis în mod aleatoriu la Iași nu au impresionat mulțimea, aceasta ascultând discursul Prezidențiabilului ACL în tăcere. Nici măcar atacurile lui Iohannis la adresa contracandidațiilor nu au fost cu succes pentru că manifestanții adunați în Piața Palatului nu și-a făcut simțită prezența.

De altfel, și la lansarea propriei candidaturii organizate în Piața Victoriei Klaus Iohannis a dovenit că nu poate vorbi liber. Edilul de la Sibiu și-a citit discursul de lansare de pe promter și nu a optat pentru un discurs în care să vorbească deschis, eventual cu câteva idei notate pe hârtie.

DISCURSUL abracadabrant al lui Iohannis, la Iaşi: Văd aici în mulţime o mare mulţime

„Eu nu pot să vorbesc de pe prompter tot felul de vise fiscal naive”, a declarat Victor Ponta, care la fiecare apariție, fie în fața unei mulțimi, fie în cadrul unei emisiunii, a dovedit că este capabil să țină un discurs ce să atragă atenția și simpatia publicului. În discrepanță cu Klaus Iohannis care se face de râs la mitinguri pentru că este lipsit de conținut fiindcă promterul redă ideile altora.

Discursul plat și repetat în aceleași lozinci obosite că el este serios, tace și face, a lui Klaus Iohannis nu va atrage mai mulți alegători, ci va duce la erodarea propriului electorat.

„Ardelenii nu pot vota un gângav în fruntea țării. Nu cred că pot vota un om încet la minte și nu cred că pot vota un om care nu poate vorbi fără promter. Dacă îmi spuneți că ardelenii vor vota un om care vorbește de pe promter, eu vă spun că mă îndoiesc de treaba asta” a afirmat Dan Șova.